El PP desmemoriat


Enric I. Canela

El Grup Popular del Congrés ha demanat avui a la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, que reaccioni ja davant el caos universitari relacionat amb la implantació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES), coneguda com a procés de Bolonya. El PP ha denunciat també que l’ANECA, fa usurpació de funcions del Ministeri i del Consell d’Universitats i se salta el reial decret que regula l’acreditació de professorat.

Ha acusat al Govern socialista i les tres ministres responsables d’universitats des de 2004 de manca de lideratge, de diàleg i d’informació. És per això que rectors, professors, alumnes i personal d’administració i serveis veuen en l’EEES com una amenaça en lloc de com una oportunitat que cal aprofitar. Segons Alonso, s’ha perdut ja molt de temps i ara, de pressa i corrent, cal adequar i verificar 2.000 títols adaptats a Europa. L’estat d’aquesta qüestió és molt greu, ha prosseguit, dins de la mala situació de la universitat espanyola reflectit en informes internacionals.

El portaveu parlamentari d’Universitats, Jesús Vázquez, ha reclamat que algú ha de prendre les regnes en lloc de l’ordeno i mano a cost zero. De la ministra Garmendia només hem vist fotografies i assistència a fòrums, res més en vuit mesos, ha emfasitzat. Al seu torn, González ha denunciat l’opacitat, el desgavell i, a més, l’excessiva burocràcia de l’ANECA en el cas de la verificació de titulacions. Ha dit que això cal simplificar i potser canviar als avaluadors, no semblen els més idonis.

El Grup Popular ha registrat una proposició no de llei per la qual s’insta el Govern a obrir un procés de diàleg i informació amb totes les parts implicades en l’EEES i amb les comunitats autònomes, que el Ministeri de Ciència lideri realment el procés, que agilitzin la reforma dels títols, es flexibilitzin el calendari de verificació i s’apliqui un adequat.

Aquesta gent no recorda que el desgavell el va iniciar una ministra que es deia Pilar del Castillo acompanyada de dos persones que no passaran a la història per la seva competència en aquests àmbits que es deien Julio Iglesias i Ismael Crespo. No recorden que la Declaració de Bolonya es va signar al 1999 i que a l’any 2003 van començar a fer alguna cosa, que se la van oblidar en el primer avantprojecte de LOU i es va col·locar amb calçador després. Cert que entre el 2004 i el 2007 es va estar desfullant la margarida, però culpar a l’actual ministra és no tenir la més mínima vergonya. Tota la verificació, intervencionista i poc respectuosa amb les universitats, neix d’un decret anterior. Esperem millores com ha dit Rubiralta.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació