Enric I. Canela

L’altre dia vaig escriure Sense Cenit ni Consolider. Ho lamentava. Ahir El País va publicar unes explicacions de la ministra Cristina Garmendia que donava unes raons ben clares. Clara i valenta.

Va dir que els paraves a causa de la conjuntura econòmica, i perquè l’avaluació dels resultats assolits fins ara no és molt positiva. El que no podem és seguir fent més del mateix sense analitzar i millorar.

La convocatòria per al 2009 es manté en suspens per reflexionar sobre com enfocar els programes perquè acompleixin també amb la reactivació del nostre país en el curt termini.

Segons alguns científics, els retalls pressupostaris podrien arribar també als projectes de recerca fonamental del Pla Nacional de R+D que no estan inclosos en el Consolider.

Segons el secretari general de Política Científica, el ministeri està estudiant la manera idònia per invertir els 500 milions d’euros destinats a l’R+D anunciats per Zapatero per alleujar la crisi econòmica. Aquests diners es destinarà tant a empreses, com a universitats i organismes públics de recerca.

2 respostes a “Disminució dels ajusts a la recerca: no només és la crisi”

 1. a 05 des. 2008 a les 2:23 alumne

  En la meva molt modesta opinió, si hi hagués els diners hi hauria sense cap dubte Consoliders i Cenits.

  Quant a les avaluacions, tenint en compte que per exemple els darrers informes dels Consoliders són els de 2007, que es van presentar al primer trimestre de 2008, em sorpren que s’hagi esperat fins al 3 de desembre (i a rebre crítiques per no avisar amb temps que no hi hauria convocatòria enguany) per dir que la seva avaluació no és molt positiva (i la dialèctica deixa lloc perquè sigui “bastant positiva”, però no “molt positiva”). I com havien sigut les avaluacions anteriors?

  Tot plegat, no em barrufa.

 2. a 05 des. 2008 a les 2:38 enriccanela

  Alumne,
  Està clar que no hi ha diners, però també la manca de diners són l’excusa còmoda per tallar coses que d’altyra banda hagués estat molt difícil tallar. I per fer un Canvi de política. Pensa que la manera més facil de dir no a segons qui és aprofitar que no hi ha diners.
  Dit això, si hi haguessin hagut diners hagués hagut Consolider i Cenit.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació