Enric I. Canela

Víctor Alexandre feia ahir referència (Comunicadors o trepitjadors de llengua?) a les declaracions de Joan Martí, president de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans, sobre la incompetència lingüística de molts periodistes catalans. Si als metges els admetéssim aquest nivell hi hauria morts més joves.

Avui estava mirant el Telenotícies Migdia, quan sento al locutor d’esports dir “arma de doble fil”. No passen 2 minuts i la presentadora, parlant del llibre Les rondalles del bard Gallard de la Sra. Rowling, s’ha referit a Harry Potter i ha dit una cosa com: l’aprenent de mag més “rentable”.

Ara que està de moda la Formació al llarg de la vida, no podrien a anar a fer un curset de català abans de fer el proper Telenotícies.

4 respostes a “La medalla Pompeu Fabra per a TV3”

 1. a 05 des. 2008 a les 1:01 David

  I això que tenen eines a l’abast per evitar-ho, com l’ésAdir, però sense voluntat no hi ha res a fer.

 2. a 05 des. 2008 a les 2:36 enriccanela

  David,
  Com bé dius, no els importa gens.

 3. a 24 des. 2008 a les 8:40 Anna

  L’esadir.cat és realment una eina molt útil i molt ben editada. No la coneixia. Felicito sincerament qui hi hagi al darrere.

 4. a 24 des. 2008 a les 8:43 enriccanela

  Anna,
  Tens raó, és molt bo, però estan substituint innecessàriament algunes paraules catalanes per altres manllevades. Una llàstima perquè és realment una eina fantàstica.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació