Enric I. Canela

El Consell de Ministres ha aprovat avui el repartiment dels tres mil milions del fons especial per a l’estímul de l’economia i l’ocupació. Reprodueixo el que toca a R+D+i

ACTUACIONS DE R+D+i

Es destinen 490 milions d’euros, repartits en tres eixos d’actuacions:

 • Salut: les accions aniran dirigides a incrementar la competitivitat i capacitat d’identificador i d’empreses i institucions que operen en els diferents sectors afins a la sanitat (productes sanitaris, indústria farmacèutica, biotecnologia, serveis sociosanitaris, instrumental, dispositius i equipaments, alimentació saludable, etc.).
 • Energia: les actuacions estan orientades a garantir, amb la recerca i el desenvolupament, el subministrament energètic, incrementant la contribució de les energies renovables i les tecnologies energètiques emergents, de forma eficient i competitiva, i la seva integració en el sistema energètic nacional, de manera que la seva aportació millori la seguretat de subministrament, la diversificació de les fonts d’abastament, millori la protecció del medi ambient.
 • Excel·lència internacional: aquest eix inclou un conjunt d’actuacions per impulsar la creació de noves empreses de base tecnològica; reforçar la cooperació internacional en actuacions sostenibles d’excel·lència; crear una infraestructura científica i tecnològica avançada, oberta a la utilització per tots els agents del sistema de ciència i tecnologia, i reforçar programes col·laboratius públics – privats. El conjunt d’actuacions inclou, entre d’altres, a la majoria dels sectors industrials caracteritzats com “clau” en el Pla nacional d’R+D+i 2008-2011 que no estan presents en els eixos de salut i energia: Alimentació, Agricultura i Pesca, Aeroespacial , Nous Materials i nous processos, etc.

A veure com es traduiran en programes concrets.

2 respostes a “El repartiment del fons per R+D+i”

 1. a 05 des. 2008 a les 9:22 Albert Mulero

  Enric, sóc profà en el tema, però no em quadren els números. Segons La Vanguardia secc.Economia del 3 desembre diu que l’estat va invertir a la Comunitat de Madrid uns 890,3 milions d’€ en I+D, més del doble que a Catalunya. En qualsevol cas, són tants els exemples, que ningú s’ha d’extranyar que, per pur sentit de la supervivència, creixi el sentiment ja no nacional sinó independentista. Una independència tranquil·la i necessària. Però sempre en aquests casos em ve el regust agredolç dels versos d’en Guimerà: . No oblidem. Salutacions.

 2. a 05 des. 2008 a les 11:43 enriccanela

  Hola Albert,
  Les xifres estan totes a l’enllaç delk meu bloc:
  http://www.enriccanela.cat/index.php/2008/12/03/estadistiques-drd-de-lestat-espanyol-i-la-unio-europea/
  Són de l’INE i són correctes. No necessàriament l’estat sol sinó la suma de l’estat central més la comunitat corresponent.
  I tens tota la raó. L’estafa és persistent.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació