Enric I. Canela

Fa uns dies vaig escriure Estadístiques d’R+D de l’Estat espanyol i la Unió Europea. Avui he llegit un article sobre el tema de Quim Bosch: R+D a Catalunya el 2007: 1,48% del PIB, en el que analitza l’evolució de Catalunya. Una lectura pessimista, com la meva. No anem bé. Els objectius de Lisboa queden lluny i parlar-ne és com una broma de mal gust. Segurament si s’hagués seguit la línia que va impulsar Andreu Mas-Colell ens ho miraríem diferent, però Catalunya va votar “el canvi”. I tant que hem canviat.

Quim Bosch diu que és lògic que les comunitats que estaven més malament són les que més creixen amb l’excepció del País Basc. Dues diferències amb Catalunya. Una és que té diners i ara a sobre ha aconseguit el traspàs de 87,5 milions d’euros més a canvi del vot al pressupost, mentre Catalunya estava calladeta sense demanar-ho. La segona és que realment, de fa anys, té un autèntic Pacte Nacional, pregunteu per Innobasque. Menys soroll i més feina.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació