Enric I. Canela

Avui segueixen apareixent notícies sobre Bolonya, reiteratives, i alguna novetat. Són

També hi trobem El crepuscle dels déus és un dels articles d’Especial Bolonya sobre els fets de la UAB.

Entre els article trobem Plató i Bolonya. Es tracta d’un article de suport als estudiants que lluiten contra el Pla. Clar que si tots els suports són de gent que tan poca educació i que empra un lèxic fastigós… Fins tot ha guanya el I Premi Cádiz de Periodismo 2007. No m’ho explico.

Només podrà formar-se el que tingui diners és una sèrie de preguntes d’aquelles que ens diu que estem a punt de perdre el model de societat que tenim. Què hi farem si s’ho creu!

Amb Bolonya es degrada l’ensenyament és una sèrie de preguntes fetes a un “contrari”. Acaba: La societat ha de revelar-se: estan convertint la Universitat en un negoci. Bé doncs, a les barricades!

Podrem moure’ns millor per Europa és una sèrie de preguntes fetes a un “favorable” (i molt!). Tampoc és això, a més les coses és podien fer bé.

Privatització i control de la Universitat és un article de José María Asencio Mellado, catedràtic de Dret Processal de la Universitat d’Alacant, que veu claríssimament l’atac a la universitat. Una de les bajanades que diu és: Ningú no podrà exercir professió alguna amb els quatre anys de les dites diplomatures (deu voler graus l’home), atès que per accedir a una professió s’exigirà un mestratge. D’on ho haurà tret?

La UAB ocupada és una carta protesta a La Vanguardia de Gemma Cànoves Valiente, catedràtica de Geografia de la UAB. Està molt enfadada i té la seva raó.

A veure que ens expliquen demà.

6 respostes a “Les perles bolonyeses del dia 9 de desembre”

 1. a 10 des. 2008 a les 12:28 Joan Gil Oliveras

  Jo he estat present en una xerrada de Maria Ripoll i ha tractat de minoria als assemblearis. Em sembla que així segur que no arribarem a consensos.

 2. a 10 des. 2008 a les 12:29 enriccanela

  Joan,
  Amb ella ja es veu que no. Teniu opinions manifestament diferents. Sou majoria entre els representants (entenc) i minoria entre els estudiants.

 3. a 10 des. 2008 a les 10:39 Miralvent

  Enric,
  tothom és minoria quan es compara amb el total. Si s’entra al joc, s’hauria de comparar majories i minories entre gent a favor i en contra de bolonya (on em sembla que als a favor sí que sou minoria). S’hauria de comparar entre a favor o en contra de consultar l’opinió a la comunitat universitaria, a favor o en contra de congelar el procés fins a tenir clar què és el que farem i amb quins diners ho farem…
  No és just apel·lar a les minories quan es parla des d’una minoria encara més gran, però que té el poder institucional. Si juguem a minories, els degans i rectorts tenen menys vots que els que tenen els referèndums en contra de bolonya!
  salut

 4. a 10 des. 2008 a les 12:40 enriccanela

  Miralvent,
  Si jo no comparo! Simplement era un comentari al Joan. Jo no tinc, però, tan clar això de si són minoria. El que hi ha és una gran majoria que ni li va ni li bé. La majoria de la gent que no li afecta a la seva sortida s’ho mira i va escoltant coses, diu bé, malament, però res més. Diuen, això no va amb mi. A banda d’un petit grup més polititzat o implicat en aquestes coses la resta passa molt. I entre el professorat igual. A molta gent només li preocupa quantes hores hauré de donar, de què, etc.´I aquests si que saben, més o menys, de què va.
  Si la gent estigués més informada podríem parlar. És la trista realitat.
  Sobre les eleccions a rector, un desastre. Les de degà no perquè vota la Junta. No és directa.
  Records

 5. a 10 des. 2008 a les 1:43 Miralvent

  Enric, 100% d’acord. No dic que tu comparis, és un argument generalitzat. És cert, i un promblema, tanta gent sense posició clara, i això es deu a la desinformació. Aquí sí que tinc molt clar els responsables: els que tenen els mitjans i els que apliquen la reforma, és a dir, rectorats i generalitat.

 6. a 10 des. 2008 a les 4:19 enriccanela

  Miralvent,
  Tota la raó. Els responsables són oer aquest ordre: govern espanyol que és el que signa acords i emet el decret, Generalitat que havia d’haver informat als IES que són els que tenen els estudiants que patiran o es beneficiaran de la reforma (i famílies) i els rectorats que tenen els estudiants més conscients (i els que ho han de ser).
  Quan canvien una ridícula norma de trànsit o altra bajanada ens matxaquen amb anuncis, i ara?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació