Va de Bolonya i de beques


Enric I. Canela

Llegeixo que (i 2) que durant la sessió de control al Govern al Congrés, la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha manifestar avui que la percepció dels estudiants sobre l’Espai Europeu d’Educació Superior és majoritàriament positiva i ha afegir que les protestes són minoritàries i focalitzades en alguns campus.

Garmedia ha justificat el suport majoritari dels estudiants al procés de Bolonya a les matriculacions a noves titulacions i ha anunciat, davant les protestes, que el ministeri redoblarà els canals i la informació sobre l’EEES i donarà un major suport a les universitats davant la violència. El PP l’ha acusat de no fer res.

D’altra banda, Cristina Garmendia ha manifestat la seva intenció que l’observatori de beques es pugui constituir a principis del proper any i ha recalcat que la prioritat del Govern és que ningú quedi exclòs de l’estudi universitari.

Així mateix, ha dit que el nou marc normatiu facilitarà la gestió i la formació i permetrà una major eficiència. Per això, ha afegit, es comptarà amb la participació dels agents socials i dels estudiants. Per tot ells, ha defensat que el Govern està impulsant adequadament la política de beques.

Beneïdes paraules aquestes sobre les beques, però el govern encara no ho està fent perquè no disposat de prou diners. Esperem que el proper any ho pugui fer. Té un any, bé 9 mesos, de coll per fer adonar al president del govern espanyol i la company (d’ella) Solbes de què això no és una prioritat, és la prioritat per tirar endavant els canvis de Bolonya i aconseguir més justícia social.

2 respostes a “Va de Bolonya i de beques”

 1. a 11 des. 2008 a les 4:16 Joan Gil Oliveras

  ha manifestar avui que la percepció dels estudiants sobre l’Espai Europeu d’Educació Superior és majoritàriament positiva i ha afegir que les protestes són minoritàries i focalitzades en alguns campus.

  Que fort. Que mentidera.

  20% de contraris
  80% de NS/NC

  Aquesta és la realitat.

 2. a 11 des. 2008 a les 5:54 enriccanela

  Joan,
  No hi estic d’acord, en cap cas, simplement cadascú juga les cartes com vol.
  No hi estic d’acord perquè la realitat és que la majoria ni sap ni l’importa que és Bolonya. Només em cal escoltar al bar el que comenten alguns estudiants i les coses que es pregunten entre ells. Hi ha una majoria dels contraris concentrats en facultats de les antigues lletres, però fora d’allà pura inèrcia. la majoria d’estudiants estan a econòmiques, jurídiques i aquest passen de Bolonya. Els de tècniques igual (tret del tema de l’enginyeria informàtica que no té res a veure amb Bolonya).
  La ministra ha dit això i em penso que ho diu convençuda. Són percepcions.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació