Enric I. Canela

Universitats i Bolonya és una carta a La Vanguardia d’Alejandra Bausá Carmona, una estudiant de Periodisme. No és que estigui molt a favor del procés de Bolonya, però demana que els grups que impedeixen les classes deixin que hi hagi votacions democràtiques. Una denúncia bastant forta. Parla de coacció contínua.

Lliga amb El professorat de la UAB denuncia el clima d’intimidació imperant. Han signat un manifest, no són gaires, uns cinquanta segons llegeixo. L’AVUI el cita a Nou manifest de professors de la UAB contra les ocupacions.

I La Vanguardia publica: Professors de la UAB denuncien assetjament i demanen fermesa al rector. Aquí teniu uns quants dels signants.

I encara més amb el que diu Joan B. Culla en el seu article a El País Aules segrestrades. Ens explica el “model democràtic” dels estudiants tancats a la UAB: Si uns alumnes amb el seu professor tenen la gosadia de debatre sobre la represa de les classes, s’irromp a pressionar perquè ho oblidin. Si existeix el risc que s’imposi a l’assemblea la tesi de tornar a les aules, el remei és senzill: les assemblees diürnes són merament informatives i el poder decisori es reserva per a les nocturnes, quan només assisteixen a elles els propis tancats. Serà que tindrem un nou model de democràcia gràcies a aquest procés? El de les votacions nocturnes. I acaba: En una entrevista periodística publicada el passat diumenge, el flamant rector de la Universitat de Barcelona, el catedràtic Dídac Ramírez, deia: “Amb les ocupacions dels estudiants, hem de carregats de paciència”. La paciència és una gran virtut cristiana, sí, però després de tres setmanes d’aules bloquejades ja set dies lectius de les vacances de Nadal, potser serien més profitoses la fermesa i l’autoritat democràtiques.

En una entrevista Francisco Tomàs, rector de la Universitat de València, diu: “El govern ens ha deixat sols en la revolta anti-Bolonya”. Una entrevista curta i molt interessant. Crítica al govern espanyol i mostra com paralitzar Bolonya a la universitat pública és afavorir que vagin a la privada que no paralitza res.

Sí a Bolonya és una article de Cinco Días. Al final diu: En resum, l’ensenyament universitari amb Bolonya es racionalitza, es fa més gran i exigirà noves formes de docents i estudiants, menys paràsits i més conscienciats que estudiar una carrera no significa vegetatiu i passar més anys dels deguts, bàsicament perquè la majoria no sufragar els seus propis estudis com ho fan els anglosaxons o molts europeus. El problema és que aquí es viatja poc, hi ha poc gust pel treball i per l’excel·lència i el conservadorisme més ranci es disfressa de fals progressisme defensor d’un ensenyament públic dolent, però això sí, molt barat.

Especial Bolonya publica avui Guerra mediàtica sobre les ocupacions i els rectorets un article molt complet sobre les notícies del problema.

La UAB al caos. Un article de Josep Playà: La protesta per Bolonya s’enquista: Uns onze mil estudiants de la UAB porten entre dos i tres setmanes sense poder rebre classes. Molt descriptiu del que passa arreu de Catalunya. Reprodueixo un paràgraf que subscric: En mitjans universitaris es considera que l’ambigu comunicat de la conferència de l’ACUP (Associació Catalana de les Universitats Públiques) celebrada la setmana passada, i la posterior interpretació que va fer la comissionada Blanca Palmada, més que enterrar la protesta ha generat encara més confusió. La comissionada va dir que les consultes en cap cas podrien afectar la implantació de l’Espai Europeu però va deixar oberta la possibilitat d’una moratòria, a la qual ara s’aferren les assemblees dels estudiants. L’altre punt calent és la petició d’arxiu dels expedients a 26 estudiants de l’Autònoma per la seva implicació en diversos incidents. Aquesta possibilitat ha provocat la reacció d’uns 150 professors que rebutgen aquesta possibilitat, en considerar que suposaria una minva de l’autoritat acadèmica. Un error descomunal.

I algunes not´cies que no comento:

Els articles han estat pocs però interessants.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació