Enric I. Canela

Llegeixo a La Vanguardia que que Highgrowth i Barcelona Emprèn, dues de les gestores pioneres del capital risc a Catalunya, han aprovat la seva fusió en una nova gestora, BcnHighgrowth, que passarà a convertir-se en una de les primeres d’Espanya a capital llavor tecnològic, és a dir, en la inversió en les fases inicials de projectes empresarials innovadors. La nova gestora tindrà participacions en 23 empreses, amb una inversió que arribarà als 50 milions d’euros.

Highgrowth i BCN Emprèn participen en empreses punteres del sector tecnològic i biotech local. Entre els seus principals participacions destaquen Archivel Farma, que desenvolupa vacunes terapèutiques contra la tuberculosi; Baolab, que desenvolupa un interruptor microelectrònic; Veu Telecom, especialitzat en serveis de telefonia a través d’internet; Era Biotech, especialitzada en fabricar proteïnes d’origen vegetal; ISOC, que desenvolupa programari d’intel·ligència artificial, o AMR Systems, que desenvolupa lectors a través de radiofreqüència.

La pregunta és si això servirà per impulsar la creació de noves empreses de coneixement, especialment empreses spin off.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació