- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

L’aposta d’ESADE, de la URL, per Bolonya

Enric I. Canela

ESADE obrirà el seu campus de Sant Cugat el proper 2 de febrer. Tindrà capacitat per a 1.500 alumnes i ha suposat una inversió de 26 milions d’euros. El campus forma part d’un projecte més ampli que inclou també el parc empresarial Creapolis i una residència d’estudiants, amb un pressupost de 70 milions i en el que participen també altres empreses.

A ell es traslladaran els estudis d’Administració d’Empreses, els màster de Bolonya i l’educació per a executius, principalment, i el recinte suposa la confirmació d’ESADE en la seva aposta per Bolonya, ja que l’edifici docent està dissenyat per facilitar el treball en equip i la interacció entre docents i estudiants.

El director general d’ESADE, Carlos Losada, va insistir en l’aposta del centro per l’Espai Europeu d’Educació Superior, conegut com a procés de Bolonya.

Curiosament les universitats privades s’estan adaptant ràpidament al’Espai Europeu d’Educació Superior mentre les públiques més lentes van com a mínim un any endarrere. A sobre hi ha una oposició interna, petita però, ja se sap que a vegades un refredat et deixa una mica tocat, que impedeix fer les coses com cal. Sembla que els opositors fan el joc a la privada. Amb el temps se n’adonaran.