Les competències en R+D+i


Enric I. Canela

Llegeixo a l’ABC: La comunitat autònoma basca serà l’única que tingui competències en Recerca, Desenvolupament i Innovació (R+D+i), circumstància que per a molts contradiu la posició de Cristina Garmendia i del propi president del Govern, Rodríguez Zapatero. Aquesta és l’opinió de la ministra el respecte. Com ja vaig expressar en el seu dia, al respecte del Pacte Pressupostari que permet l’aprovació dels Pressupostos de l’Estat per al 2009, considero que aquest acord és positiu, perquè ens dota d’un marc de treball que ens permet seguir avançant en matèria de R+D+i. Així mateix, l’acord emfatitza la cooperació entre les dues administracions i reserva per a l’Estat la coordinació general de l’R+D en el conjunt d’Espanya, així com el finançament a la comunitat autònoma basca d’activitats de recerca, desenvolupament i innovació que siguin d’interès general per a Espanya.

Així no hi haurà cap inconvenient en que Catalunya tingui un d’igual, no? A veure si els responsables catalans s’espavilen.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació