Enric I. Canela

Començo per destacat que avui Cristina Garmendia ha defensat el diàleg, però afirma que moltes reivindicacions no tenen “res a veure” amb el pla. La ministra ho ha dit després de la visita al Sincrotró Alba, a Cerdanyola del Vallès  que entrarà en funcionament a finals de 2010.

A la visita també ha acudit el conseller Josep Huguet, que va coincidir amb Garmendia en què l’avanç cap a l’espai comú europeu que suposa Bolonya és irreversible. El conseller ha assenyalat que s’obriran línies de diàleg per trobar fórmules que permetin l’acord, però va recordar que el Pla suposa una oportunitat perquè la universitat trobi la manera de connectar amb la societat. Així mateix, ha convidat els estudiants tancats a reflexionar que la universitat és de tots i que, ara mateix, pot haver estudiants que vulguin estudiar i no vegin possible aquest dret.

Especial Bolonya publica 700 persones ocupen el rectorat de la UAB. Explica la situació a la UAB en el dia de les eleccions a rector. No tothom està d’acord amb la xifra: Uns 200 estudiants ocupen el rectorat de la UAB. I més sobre el mateix: Els estudiants de la UAB decideixen desocupar dues facultats però ocupen el rectorat. La facultat de Ciències s’ha desocupat avui mateix i la de Ciències Polítiques, demà. Tot i això, centenars d’estudiants s’han instal·lat al rectorat en una nova ocupació, d’entrada, indefinida. Els estudiants tancats s’han presentat al rectorat després d’haver desocupat la facultat de Ciències.

Guerra de delegats: Els delegats d’alumnes, contra els anti-Bolonya i Els estudiants acorden a València seguir les movilitzacions contra el Pla Bolonya. La unanimitat és notable.

El nou president del Consell Social de la Universitat da Coruña diu que El procés de Bolonya és una oportunitat que s’ha d’aprofitar

A voltes amb Bolonya: més tancades d’estudiants. Els estudiants de la Universitat de les Illes Balears es tancaran avui en protesta pel procés d’adaptació a l’Espai Europeu d’Educació Superior. I sobre el mateix: Estudiants contraris a Bolonya es tanquen al vestíbul de l’edifici Ramon Llull de la UIB.

El rector de la Universitat Politècnica de València Juan Juliá diu: Es difícil entendre que algú estigui contra Bolonya perquè cerca l’Europa social

No sé qui, d’Andalusia diu: «Bolonya podria haver fet una reforma a fons de les enginyeries». I dic jo, si i a més reformar a fons els col·legis professionals.

Bolonya, una oportunitat és un dels reiteratius editorials, en aquest cas dl diari ANC, sobre les virtuts del procés de Bolonya. No s’està, com sempre, d’atacar l’ANECA, l’ase dels cops: S’han comès errors en el procés. Sobre els errors que s’han comés diu: El més notori, l’actuació de l’ANECA, l’agència independent de qualitat i acreditació, que estava cridada a ser el facilitador i catalitzador del canvi i s’ha convertit en un obstacle irritant per les seves exigències burocràtiques, la seva falta de criteri i el seu obscurantisme.

El procés de Bolonya fa de les universitats una Torre de Babel un repàs a la situació.

La Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) van animar a les comunitats universitàries a participar activament en el procés de reforma que suposarà la implantació de l’Espai Europeu d’Educació Superior, alhora que van mostrar el seu suport a los centres que estan patint alteracions en la seva activitat acadèmica per part de diversos col·lectius, el comportament està fora de les formes de discrepància admissibles en una societat democràtica.

Els estudiants assemblearis demanen una moratòria al pla de Bolonya.

I segueixen notícies repetides sobre els mateixos temes.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació