Un nou comunicat:

Blanca Palmada ha fet aquest anunci juntament amb el president de l’ACUP, Josep Joan Moreso, i els rectors Dídac Ramírez (UB), Lluís Ferrer (UAB), Anna Maria Geli (UdG). L’objectiu de la taula és garantir una aplicació harmònica i coordinada dels canvis que han d’afrontar les universitats.

Amb la creació d’aquesta taula, que començarà al gener, el Govern vol liderar el procés de diàleg a l’entorn de la universitat pública i constituirà, d’acord amb els rectors i rectores, i havent-ne parlat amb els representants dels estudiants, la Taula Nacional per la Universitat Pública.

La Taula es constituirà al gener, i té tres objectius inicials:l’anàlisi dels diversos aspectes que planteja el nou escenari, el debat per identificar les mesures més adequades, i el seguiment de l’aplicació de les actuacions que es decideixi dur a terme.

Seguint l’acord que es va prendre en l’última reunió del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), la primera fase de debat ha d’haver finalitzat abans que s’acabi aquest curs acadèmic.

La Taula estarà integrada per representants dels estudiants, pels rectors i rectores, i pel Govern.

Les qüestions que tractarà es definiran amb detall en la primera sessió de treball, però, d’entrada, el Govern, havent escoltat les parts implicades, proposa que s’estructuri a l’entorn de tres eixos principals:

 1. L’adaptació de les titulacions a l’Espai Europeu d’Educació Superior.
 2. Les condicions que requereix la correcta implementació del procés, tant pel que fa als aspectes organitzatius com de finançament i beques.
 3. La potenciació dels mecanismes de participació dels estudiants, com a membres de ple dret de les universitats públiques.

Després d’aquesta fase inicial, la Taula ha d’esdevenir el marc per a un debat més ampli de tot el que pugui contribuir a enfortir les universitats, amb la participació activa dels sindicats que representen el professorat i el personal d’administració i serveis. En tot cas, però, la seva estructura ha de ser prou àmplia i flexible per incloure tots els agents.

2 respostes a “Taula de diàleg pels problemes de Bolonya”

 1. a 19 des. 2008 a les 8:43 Ramon

  És molt trist que es posin a fer aquest debat el gener del 2009, quan s’hauria d’haver iniciat molt abans. És un exemple més de fer les coses a la Sud d’Europa, que consisteix en improvisar-ho tot i fer-ho tot sense els diners necessaris.

  I el pitjor del tot és que les persones responsables ni tan sols s’arriben a plantejar remotament la possibilitat de depurar responsabilitats polítiques per aquest desgavell.

 2. a 19 des. 2008 a les 9:10 enriccanela

  Ramon,
  Comparteixo el que dius. aquest debat s’havia d’haver fet al 2002 – 2004. Era el moment d’incidir-hi. Fer-ho un cop els decrets estan vigents i hi ha plans funcionant adaptats a universitats públiques catalanes (que per cert funcionen bé) és una irresponsabilita. Però cal fer-ho, alguna cosa bona sortirà, espero.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació