Enric I. Canela

L’AVUI publicava una entrevista amb la rectora electa de la UAB, Ana Ripoll. Comença amb un munt de problemes acadèmics i d’ordre públic. Com no podia ser altrament li pregunten per Bolonya. Una pegunta i una resposta:

Què pot passar a partir del gener, en el pitjor escenari, si tornen les ocupacions de facultats?
El que s’ha de fer és parlar amb els estudiants, perquè tinc molt clar que s’ha de tornar a la normalitat acadèmica. Els professors volen anar a classe, i els estudiants també. La meva primera responsabilitat serà intentar garantir aquesta normalitat.

També a El Punt li feia una entrevista. Una de les preguntes i la seva resposta són:

En quina situació estan els expedients?
S’han notificat i per tant està clar el tipus d’expulsió i la seva durada. No estic per la labor de revisar tot el procés. A partir del 7 de gener vull negociar amb els estudiants i mirar si podem tornar a la normalitat acadèmica. La situació actual és inaguantable. Els professors i els estudiants volen tornar majoritàriament a fer classes i la meva obligació com a rectora és garantir-ho. Hi ha moltes persones preocupades i indignades.

Ben clar.

I La Vanguardia ha publicat: Un grup d’estudiants de la UAB s’encadena a les portes del rectorat. Diu la notícia.

Un grup d’estudiants de la UAB s’ha encadenat avui a les portes del rectorat per protestar per l’expulsió de sis dels seus companys, i han hagut de ser apartats per personal de servei de la universitat, després alertar dels Mossos d’Esquadra.

Els estudiants, membres del comitè de suport als expedients de la UAB, impedien amb aquesta actuació de protesta que es pogués obrir la porta principal del rectorat, el que ha motivat que la universitat cridés a la policia autonòmica.

Un portaveu de la UAB ha assegurat que els efectius dels Mossos que s’han desplaçat fins al campus s’han limitat a presenciar com membres del personal de servei tallaven amb tenalles les cadenes dels estudiants.

En paral·lel a aquesta actuació, un altre grup d’estudiants ha construït durant un temps un mur davant les portes del deganat de Lletres que volia simbolitzar la impossibilitat dels joves expulsats accedir a la formació superior a la UAB, segons han assenyalat fonts estudiantils.

Vist això, diàleg si, però em sembla que poques concessions respecte a les accions poc respectuoses amb la normalitat acadèmica.

2 respostes a “El conflicte de la UAB i la rectora electa”

  1. a 22 des. 2008 a les 10:25 Estudiant de la UAB

    sense justícia no hi ha pau

  2. a 22 des. 2008 a les 11:14 enriccanela

    Estudiant,
    Certament. En això 100% d’acord.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació