Esperit de recerca


Enric I. Canela

De vegades rebem bones notícies.

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, va lliurar el passat dia 20 de desembre els Premis CIRIT per fomentar l’esperit científic del jovent a un total de 86 estudiants i 10 centres d’ensenyament secundari d’arreu de Catalunya. A l’acte, que va tenir lloc a la Casa Llotja de Mar de Barcelona, també van assistir la comissionada per a Universitats i Recerca, Blanca Palmada; el director del Consell Interdepartamental de Recerca i Innovació Tecnològica (CIRIT), Joan Roca; la secretària del Ple del CIRIT, Alba Puigdomènech; i el director executiu de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), Estanislau Fons.

Aquesta és una iniciativa que ha de continuar i, per què no, augmentar. A Catalunya li cal fomentar encara més les vocacions per la recerca.

2 respostes a “Esperit de recerca”

 1. a 22 des. 2008 a les 9:48 Estanislau Fons

  Gràcies per la referència, Enric.

  La veritat és que els Premis CIRIT són segurament la iniciativa degana del foment de la cultura científica per part dels Governs de Catalunya (vam celebrar-ne la 27a edició!), i, malgrat la proliferació de convocatòries semblants en els darrers anys, segueixen gaudint del prestigi d’un “primus inter pares”, pel seu abast científic i territorial, pel número de propostes i qualitat del procés de selecció, per tota l’experiència acumulada, i també pel nom ben guanyat que té la institució que els promou.

  Va comptar amb la presència, a més a més, de Manel Esteller, reconegut científic que, al seu moment (als anys 80) va ser premiat dos anys consecutius en aquests premis. Les seves paraules, llegides durant la cerimònia pel director del CIRIT, Joan Roca, van ser una mostra d’humanitat i proximitat d’un dels nostres joves científics més brillants, i no tinc cap dubte que va aconseguir engrescar molts d’aquells nois i noies.

  Des de l’AGAUR tenim l’orgull de proporcionar solució a la complexa logística de gestió i avaluació d’aquests premis. I aquest any, entre tots vam tenir l’encert d’elegir de moure’ns a aquest escenari privilegiat que és la Llotja de Mar, de sòbria bellesa i amb tanta Història al darrera.

  Salutacions,

  Estanislau Fons
  Director executiu
  AGAUR

 2. a 22 des. 2008 a les 11:13 enriccanela

  Estanislau,
  Les inciatives aquestes no tenen color polític, són país. A mi m’emocionen perquè veig la il·lusió d’un joves que senten el que fan.
  Em passa igual quan fem les edicions I tu? Jo Bioquímica, aquests darrers dos anys va venir el conseller Maragall. Li ho agraeixò sincerament.
  Us animo a lluitar per mantenir-les.
  I gràcies per les teves paraules.
  Salutacions

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació