Bons resultats de l’IRB


Enric I. Canela

L’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB) del Parc Científic de la UB coordinarà dos projectes europeus de recerca, un d’ells sobre la malària i l’altre sobre la diabetis, segons ha resolt la Comissió Europea en la segona convocatòria del VIIè Programa marc.

L’Estat espanyol coordinarà deu projectes i la Unió Europea aportarà cinc milions d’euros entre 2009 i 2011 per tal que l’IRB pugui executar els seus projectes.

El consorci coordinat per l’investigador de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) Lluís Ribas executarà el projecte Mephitis, que busca comprendre com es produeix la formació de proteïnes en el paràsit de la malària involucrades en la transmissió de la malaltia.

L’objectiu és trobar elements que inhibeix aquest procés i poder així desenvolupar medicaments contra la malària. Actualment entre 300 i 500 milions de persones s’infecten anualment en el món i més d’un milió moren.

El segon projecte està coordinat pel director del programa de Medicina Molecular de l’IRB de Barcelona i catedràtic de la UB, Antonio Zorzano. Es tracta del projecte Míting, que suposarà la primera vegada que s’utilitza la bioinformàtica per aconseguir informació sobre malalties complexes, fruit d’una combinació de factors ambientals i genètics, com ara la diabetis.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació