Enric I. Canela

Llegia que ACC1Ó (CIDEM i COPCA) mobilitzarà prop de 60 milions d’euros gràcies a l’impuls de 38 projectes de recerca i desenvolupament realitzats en col·laboració entre empreses, centres tecnològics, de recerca i centres universitaris.

L’agència ha destinat, al llarg de 2008, un total de 22 milions d’euros a aquests projectes de recerca mitjançant una línia d’ajuts a fons perdut. Aquests 22 milions d’euros generaran una inversió agregada de més de 60 milions. Aquest programa suposa un punt d’inflexió en la política tecnològica catalana, ja que neix amb l’objectiu de fomentar l’aparició de plataformes cooperatives que desenvolupin tecnologia de frontera.

El conseller Huguet ha explicat que aquests projectes permetran generar grans consorcis tecnològics i industrials per tal de situar a les empreses i centres de recerca participants en les primeres posicions de lideratge internacional en camps molt segmentats de la ciència. Així mateix, ha apuntat que aquests projectes evidencien la importància de la cooperació, tant entre empreses com la cooperació público – privada per superar els desavantatges.

No és gaire, però està bé fer-ho. El que no veig clar és que això tingui res a veure amb la ciència, que hi hagi una petita proporció de recerca aplicada potser si.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació