Enric I. Canela

El Govern, en col·laboració amb el Ministeri de Sanitat i Consum, fomentarà la contractació estable d’investigadors i tècnics de suport en recerca biomèdica amb una inversió total de 2,562 milions d’euros. La mesura, inclosa en el Programa d’estabilització d’investigadors i de tècnics de suport a la investigació i d’intensificació de l’activitat investigadora en el Sistema Nacional de Salut (I3SNS), també vol fomentar que el personal sanitari pugui dedicar-se intensivament a la recerca. D’aquesta manera, es contribuirà a incrementar el nombre i la qualitat dels investigadors i dels grups d’investigació del sistema públic de Salut. L’aportació es concretarà amb la signatura d’un conveni entre el Departament de Salut i l’Institut de Salut Carlos III.

L’Institut de Salut Carlos III cofinançarà cada contracte estable d’investigadors amb un ajut de 20.000 euros per al primer any, 16.000 euros per al segon, 12.000 euros per al tercer, 8.000 euros per al quart i 4.000 euros per al cinquè.

El conveni entre ambdues institucions també preveu que el personal sanitari pugui dedicar el 50% del seu horari a tasques de recerca. Així, es faran aportacions econòmiques per a la contractació i retribució del personal que assumeixi la tasca assistencial corresponent als professionals que es concentrin en la investigació. En aquest cas, l’Institut de Salut Carlos III donarà 30.000 euros per al personal facultatiu i 15.000 euros per al personal d’infermeria per cada investigador o investigadora que tingui dedicació intensiva.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació