Enric I. Canela

El Consell de Ministres ha aprovat, fins tant s’estableixin les oportunes reformes de la regulació de les professions amb caràcter general a Espanya, les condicions que seran d’aplicació als plans d’estudis conduents a l’obtenció dels títols universitaris oficials que habiliten per al exercici de les diverses professions d’Enginyer Tècnic i Enginyer que es relacionen a continuació:

 • Enginyer Tècnic Aeronàutic, Agrícola, Forestal, Industrial, de Mines, Naval, d’Obres Públiques, de Telecomunicació i en Topografia.
 • Enginyer Aeronàutic, Agrònom, de Camins, Canals i Ports, Industrial, de Mines, de Monts, Naval i Oceànica i de Telecomunicació.

Els plans d’estudis conduents a l’obtenció dels títols universitaris oficials que habiliten per a l’exercici de cada una de les esmentades professions d’Enginyer Tècnic i Enginyer hauran de garantir l’adquisició de les competències necessàries per exercir la corresponent professió, de conformitat amb el que regula la normativa aplicable.

Aquests plans d’estudis hauran de complir, a més del previst en l’esmentat Reial Decret de 29 d’octubre de 2007, els requisits que estableixi el Ministeri de Ciència i Innovació respecte a objectius i denominació del títol, i a la planificació dels ensenyaments.Com es pot veure el tema de l’Enginyeria Tècnica Informàtica i l’Enginyeria Informàtica no hi surten, la raó és que no són professions regulades.

Fa una setmana uns 3.000 estudiants d’Informàtica es van manifestar per exigir la regulació de la seva professió (i 2). Aquest problema, ben allunyat del tema de Bolonya, continua pertorbant el món de l’enginyeria.

2 respostes a “Reformes en la regulació de les professions d’enginyeria i enginyeria tècnica”

 1. a 27 des. 2008 a les 9:37 Ramon Sanguesa

  No se si es bo o dolent que els informatics continuin “desregulats”.

  Suposo que pels qui volen fer una carrera de senyor/a enginyer/a o passar per l’adminsitracio tot aixo es importantissim.

  A Silicon Valley i a mig mon, no pregunten pel teu titol sino pel que fas, como ho fas i que mes vols fer.

  Dit aixo, potser no es mes que un signe de la tradicional posicion reaccionaria respecte a ciencia pero encara mes respecte a tecnologia.

 2. a 27 des. 2008 a les 10:57 enriccanela

  Ramon,
  Diverses vegades he comentat que el model d’aquí és un desastre. A Silicon Valley i a molts llocs europeus també. No té cap sentit l’exclusivitat.
  Suposo que algunes coses les canviaran. Si s’atreveixen, és clar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació