Les queixes del informàtics


Enric I. Canela

Els enginyers d’informàtica van lamentar que el Consell de Ministres de divendres aprovés ahir la regulació dels estudis de diverses enginyeries (Reformes en la regulació de les professions d’enginyeria i enginyeria tècnica) i, no així, els d’enginyeria informàtica, i van advertir que l’Executiu sumirà aquest país en un desfasament tecnològic de 50 anys.

Pel que es veu, els enginyers tècnics en informàtica i el enginyers en informàtica no han entès res. El Consell de Ministres va fer aquesta modificació fins tant s’estableixin les oportunes reformes de la regulació de les professions amb caràcter general a Espanya. El Ministeri de Ciència i Innovació es va a limitar a modificar aspectes de la regulació de les enginyeries que ja estan regulades i no ha fer la regulació de noves, cosa que en la que no és competent. Seria interessant que llegissin Els graus de Bolonya, diplomatures o llicenciatures.

Altra cosa és que calgui fer la corresponent reforma de tot el tema de la regulació. Jo soc contrari a regular tot allò que no ho estigui als països amb els que ens hem de comparar. Quanta menys regulació, millor, ja que en alguns cassos no és més que la defensa d’uns interessos, no sempre generosos.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació