Enric I. Canela

M’havien quedat per publicar tres acords del Govern de la Generalitat del passat dia 16 relatius a recerca. Penso que són importants i per això, encara que tard, en faig referència.

Un és la signatura d’un conveni, amb el Ministeri de Ciència i Innovació i la UAB, per a la creació del Consorci que gestionarà el Centre de Biologia Animal i Teràpia Gènica Plataforma Fenotipal Metabòlica (CBATEG-Mouse Clinic). La inversió total en el CBATEG per al període 2008-2022 serà de 122.361.842 euros, dels quals el 50% l’aportarà el Ministeri. El Govern hi invertirà un 38%, fins a 48 milions d’euros (a parts iguals entre els Departaments de Salut i d’Innovació, Universitats i Empresa), i el 12% restant anirà a càrrec de la UAB. La finalitat del consorci CBATEG és la de constituir una plataforma de suport per als centres de recerca, i en general per a tota a la comunitat científica i tecnològica, per realitzar estudis en el camp de les biotecnologies i, concretament, en la biotecnologia animal i la teràpia gènica.

El segon és l’aprovació d’atorgar 3,85 milions euros a la Fundació Privada Centre Tecnològic de la Química de Catalunya (CTQC) per tal de fer possible la posada en marxa d’aquest nou centre ubicat a Tarragona. L’import es destinarà a finançar els espais i les infraestructures del centre necessàries per al seu funcionament. El centre, adscrit a la Xarxa de Centres Tecnològics d’ACC1Ó i impulsat per la Generalitat, la Universitat Rovira i Virgili i empreses químiques, s’ubicarà al Centre de I+D+i en Química Sostenible que s’està construint al Parc Científic i Tecnològic de Tarragona, situat al Campus Sescelades.

El tercer és l’aprovació d’una subvenció de 7 milions d’euros a l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA) per cofinançar les obres l’edifici H2O al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona (UdG) i per a la construcció d’una Plataforma d’Assaig de Noves Tecnologies i Experimentacions de l’Aigua (PLANTEA) al mateix edifici. A més, també es finançarà l’adquisició d’equipament i instrumental científic pels laboratoris de recerca i transferència per al període 2008-2023.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació