Enric I. Canela

Llegeixo a El País que el patronat dels tres grans centres estatals de recerca biomèdica: el CNIO (oncologia), el CNIC (cardiovascular) i CIEN (malalties neurològiques) ha quedat en mans del Ministeri d’Innovació i Ciència que dirigeix Cristina Garmendia. Amb això el Ministeri de Sanitat perd una altra de les seves competències. El traspàs de poders s’ha culminat amb el nomenament del secretari general de Recerca, Carlos Martínez, com a nou president dels patronats corresponents, lloc en el que substitueix el titular de Sanitat, Bernat Soria. El traspàs ja ha estat efectiu en el CIEN, i està pendent de realitzar-se en el CNIO (el més antic, per al qual es va fitxar a Mariano Barbacid) i el CNIC, que té a Valentí Fuster al capdavant.

Sembla que es qüestiona aquesta nova situació però no hi ha dubta que existint un ministeri específic és lògic que això sigui així. Caldrà veure com es consolida tot plegat perquè les actuals condicions dels investigadors d’un centres i altres són diferents. Tot allò que ha tingut a veure amb l’àmbit de Salut sempre ha rebut un millor tractament.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació