Cap d’Any anti-bolonya


Enric I. Canela

Recupero algunes de les poques, lògic, notícies sobre la lluita contra la implantació, o jo diria millor modificació d’alguns aspectes, del model de Bolonya.

Dues festives:

Uns 60 estudiants passen la Nit de Cap d’Any tancats a la UB. Sopar i raïm i poc més. Un acte de civisme que els honora.

Estudiants anti-Bolonya es colen a les campanades de TV3. Es veu que van posar una pancarta que impedia que els presentadors s’acomiadessin. La veritat és que a casa, que teníem posada la televisió nacional, malgrat això de la torre AGBAR que no m’agrada, no els vam veure perquè estàvem brindant.

6 respostes a “Cap d’Any anti-bolonya”

 1. a 03 gen. 2009 a les 10:55 Joan Gil Oliveras

  Jo crec que això ja és passar-se. Colar-nos a tot arreu ens fa veure’ns com uns irresponsables. I el fet de sortir per les campanades no ajuda a sumar suport popular a la lluita. Ans al contrari, des de casa, encara ens veuran més com uns “niñatos”. No sé, és la meva opinió.

  Després ens queixem de com ens “veuen” els mitjans de comunicació amb comunicats tan bon com aquests: COMUNICAT EN RELACIÓ ALS ARTICLES PUBLICATS A EL PERIÓDICO. Però si no adeqüem les protestes al lloc i a l’espai temporal, farem la pena, com sempre. I tot i que TV3 és pública, no és una propietat privada amb la qual tothom fa el que li don la gana.

 2. a 03 gen. 2009 a les 11:16 enriccanela

  Joan,
  No puc més que donar-te la raó, però qualsevol movement assableari o en xarxa (o millor no jeraàrquic) té aquests problemes. Cadascú fa el que li sembla i a vegades perjudica amb la millor intenció.
  No t’amoïnis perquè això passa sempre.
  Jo he estat, estic, en moles mogudes i si veiessis les parides que diu gent teòricament assenyada et faries creus.

 3. a 04 gen. 2009 a les 9:54 Andreu

  Benvolgut Enric
  I també en Joan (a qui no tinc el gust de conèixer):

  El fair play i bon humor que et caracteritza sempre m’ha fet patxoca. El que no sé és si el maig/juny encara el mante’ns a aquest alt nivell o ja baixa, després de tantes tonteries que has de sentir,veure i viure.

  A mí em va agradar una fotografia, suposo que a la Vanguardia, de fa pocs dies, on es veia assegut un vigilant d’una empresa de seguretat (Prosegur ó Securitas, no ho recordo bé), complint perfectament la seva feina de cada dia de tot l’any, mentre als seus peus i al voltant hi havia els matalassos, la roba, les motxilles dels okupants.

  Magnific. Els okupants segueixen protegit pels serveis de seguretat contractats per la Uni.

  Aquests okupants són, em sembla, molt petits burgesos….si no han posat en questió les forces aliades a la repressió…

  Potser alguns van estar també a la Plaça Francesc Macià fa anys..

  I celebrar el cap d’any és lògic,Tot sigui per la causa.

  Cordialment,
  Andreu

 4. a 04 gen. 2009 a les 10:59 Miquel

  Molt em temo, Enric, que avui discrepem. No crec que sigui el més indicat definir com a “un acte de civisme” allò que no és altra cosa que un nou episodi d’un acte d’incivisme. Que l’arbre no ens impedeixi veure el bosc! O és que potser donem suport a que la majoria dels professors i estudiants no puguin seguir fent la seva feina amb normalitat degut a l’actuació incívica d’una minoria?
  I això sí, molt bon any a tothom, també als incívics ocupants.

 5. a 04 gen. 2009 a les 11:11 enriccanela

  Andreu,
  Entre els okupes hi ha de tot. En general són gent bastant convençuda. A diferència d’algunes altres mogudes no sembla mala gent, més aviat creuen que així ajuden a un canvi.
  És el resultat d’una suma d’accions nefastes dels governs.
  No sé si van estar a la Plaça Francesc Macià perquè van passant els anys i canvien, però hi ha un estil similar.
  Veurem si això es recondueix cap a coses raonables. S’embolica amb el tema de la UAB que té unes altres connotacions.

 6. a 04 gen. 2009 a les 12:05 enriccanela

  Miquel,
  Tot és relatiu. Dicv civisme perquè s’han comportat d’una manera endreçada, no perquè estigui d¡acord amb les ocupacions. A mi les ocupacions sempre m’han semblat malament, especialment quan no s’han esgotat o aplicat les fórmules democràtiques.
  Simplement volia dr que l’acupació no s’ha convertit en una festa rave.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació