Enric I. Canela

Telefonica ens explica perquè no augmenta la velocitat de pujada en l’ADSL. Fialment és una qüestió de diners. No augmentant la velocitat de pujada limiten les transmissions P2P que consumeixen molt més. L’article és relativament tècnic i si voleu i enteneu traureu les vostres conclusions.

La pregunta innocent és, per què el govern espanyol no resol d’una vegada aquest problema i podem gaudir d’unes velocitats europees? És que els altres països no fan servir el P2P? Està el govern espanyol sota la sabata de Telefonica?

4 respostes a “Les causes de la baixa velocitat de baixada de l’ADSL”

 1. a 08 gen. 2009 a les 5:02 Enric Giner

  O sigui que els japonesos, per exemple, que tenen una amplada de banda molt superior a la que tenim nosaltres, deuen ser uns babaus.

  Sospito que el que volen és un augment de tarifes i que es legisli per poder impedir el tràfic P2P, o al menys intentar-ho. I no ho aconseguiran, al menys no totalment. A cada impediment la tecnologia fa un pas endavant. És com jugar al gat i la rata, però si aconsegueixen apujar tarifes dons tot això que hauran guanyat.

  Però segur que experts en el tema ens podrien donar explicacions més acurades.

 2. a 08 gen. 2009 a les 7:11 enriccanela

  Enric,
  Jo no en sé d’això, però veug un clar intent de control, tarifes i inversió. Com qued ala capacitat de la xarxa si es dispara el P2P?

 3. a 08 gen. 2009 a les 9:56 ruizdequerol

  Amic Enric,

  La questió és interessant, però penso que plantejada de forma incomplerta.

  Per exemple, Telefónica té (només) una quota de mercat del voltant del 56% en banda ampla. Per tant, el 44% de la questió s’ha de dirigir també als operadors de la competència.

  La questió del P2P demana, penso, una mirada sociològica. Segons sembla, una minoria del usuaris de banda ampla (diguem el 10%) utilitza la major part (diguem el 85%) de la capacitat de xarxa. És també la minoria que demana més velocitat, més baixades de preus i també la que fa més soroll. El seu punt de vista és comprensible, però no el únic.

  Hi han més questions, inclosa la gobernança del sistema, la planificació de les inversions, la neutralitat de la xarxa i d’altres. Es poden comentar i discutir; però no és evident ón cal fer-ho.

  Gràcies pel teu estímul.

  P.S. Disclaimer: Desde el 1 de Gener de 2009 ja no soc empleat de Telefónica.

 4. a 08 gen. 2009 a les 10:39 enriccanela

  Benvolgut Ricard,
  Com bé saps, jo no en sé de tot això. El que si és cert és que tenin contractades 6 Mbs de baixada, per enviar un arxiu per correu electrònic et pots morir.
  Com es fa a altres països on les tarifes són més baixes o semblants en aquesta franja de baixada i amb pujades més ràpides? No crec que el P2P sigui un fet específic d’aquest mercat.
  Per altra banda, del que sembla de l’informe de Telefonica, la limitació bé imposada per aquesta companyia que és qui dóna accés a les altres.
  Ja dic, se m’escapen els detalls, però la compració internacional…
  Gràcies a tu.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació