Tenir criteri


Enric I. Canela

Un distret article sobre l’ús de la xarxa pels estudiants i el professorat. Interessant un fet ben conegut, els errors en les definicions que contenen enciclopèdies com Wiquipedia o la pròpia enciclopèdia Britannica.

No coneixia el comentari d’Umberto Eco: Els bons professors no tenen per què preocupar-se de que els seus estudiants tallin i enganxin de les pàgines d’Internet i el presentin com un treball original. Es tracta de plantejar tasques intel·ligents per a que els alumnes també sigui impossible caure en la mandra o en la pressa.

A mi, la veritat és que no m’ha preocupat mai això, com que copiïn als exàmens, sempre que sàpiguen fer-ho. Copiar estúpidament no val per a res, copiar intel·ligentment ajudar a innovar. Una filosofia com una altra: m’interessen els estudiants espavilats que saben fer servir bé les eines que tenen a l’abast.

No m’importa que un estudiant s’equivoqui al calcular en un problema i el resultat sigui erroni, mentre el que digui no sigui una estupidesa: el criteri és fonamental.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació