Enric I. Canela

Màrius Rubiralta, secretari d’Estat d’Universitats, ha dit avui que l’Estat entén l’esforç que ha fet cada Universitat per adaptar els seus plans d’estudi a l’Espai Europeu d’Educació Superior i ha reconegut que la implantació dels plans d’estudi adaptats al que demana el procés de  Bolonya requereix un suport de finançament important en molts nivells diferents, per la qual cosa algunes línies de treball del Ministeri hauran de reforçar-se. Rubiralta aposta per eliminar barreres burocràtiques per simplificar i agilitar els processos de verificació de nous graus en l’àmbit de l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA). Això no obstant, ha especificat que, en l’actualitat , més de 850 plans d’estudis ja s’han presentat per ser verificats, arribant-se d’aquesta manera gairebé a l’equador d’aquest procés. També ha assenyalat que la universitat espanyola, basada en la cultura humanística i científica, ha de modernitzar-se per poder competir en l’entorn global , millorant l’excel·lència, la internacionalització i l’atracció i conservació de talents, però sense oblidar que té una funció social per la qual cosa ha de garantir que qualsevol persona, independentment de la seva condició econòmica, tingui accés a estudis superiors.

Ha assegurat que el Ministeri s’esforçarà per que no hi hagi dubtes que es millorarà el sistema de beques i ajudes per als nous graus i màsters, actuant de manera directa i controlant els preus d’aquests últims, que són una oportunitat per als professionals que vulguin millorar seva formació amb qualitat i a preus públics.

Aquesta declaració va absolutament en la línia de dissipar els dubtes sobre la possibilitat que els estudiants es pugin dedicar a temps complet a l’estudi. Bona notícia.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació