Mentir és gratis


Enric I. Canela

La veritat és que cadascú interpreta les coses com li dóna la gana i menteix com vol i quan vol per escrit. COPE titula. El Ministeri de Ciència admet que Bolonya tindrà un elevat cost per a l’erari públic. El títol ja té nassos, però després escriuen:

Fins al dia d’avui, el Ministeri de Ciència i Innovació ha vingut negant que privatitzar la Universitat pública espanyola costava diners als contribuents.

Tanmateix, el Secretari d’Estat d’Universitats, Màrius Rubiralta, ha reconegut que adaptar la Universitat espanyola a Europa no ha suposat un cost zero.

Creure això és, sens dubte, “un error conceptual”, ja que la intenció no era altra que la de “donar un toc d’atenció a les Universitats, perquè es millorés part de l’eficiència de la pròpia gestió econòmica de les Universitats “, apunta Rubiralta.

La referència al que va dir Rubiralta és certa, però la part en vermell és una animalada del calibre que només es pot deure a l’estupidesa, algun desajust neuronal, o la mentida interessada. Com tothom sap, privatitzar és transferir al sector privat una activitat o una empresa de propietat pública. Saben el discurs dels estudiants radicals anti-bolonya (no els que intenten millorar les coses, els altres) i sabent que és absolutament fals que es transfereixi la universitat pública al sector privat, dir aquestes coses només pot interpretar-se de tres maneres: 1) la ignorància més absoluta de les coses i escriure sense informar-se, 2) com una estupidesa provocada per alguna anomalia mental o 3) per un intent de desestabilització política per induir aldarulls.

4 respostes a “Mentir és gratis”

 1. a 10 gen. 2009 a les 11:12 Ramon (Girona)

  Si ho ha dit la COPE, llavors és una combinació dels tres elements que apuntes.

 2. a 10 gen. 2009 a les 11:42 enriccanela

  Ramon,
  La COPE és especial. Tot s’hi val. Cal desestabilitzar al govern com sigui.

 3. a 10 gen. 2009 a les 12:17 Juli

  Hola,

  la frase: «Saben el discurs dels estudiants radicals anti-bolonya (no els que intenten millorar les coses, els altres) i sabent que és absolutament fals que es transfereixi la universitat pública al sector privat» m’ófen produndament, treballo dia a dia per millorar les coses i estic convençut de que el proces de bolonya LIBERALITZA EL SECTOR EDUCATIU, i crec que despres de llegir el AGCS poca gent amb un bon nivell de formació en bolonya pot dubtar-ho. Crec que caus en una estigma al fer aquesta afirmació.

  Anims i molt bona feina amb el blog!

 4. a 10 gen. 2009 a les 2:07 enriccanela

  Juli,
  Em sembla que no. M’explicaré: Jo no crec que el sistema de Bolonya liberalitzi el sistema universitari públic. On ho has vist? Una sola prova.
  Jo també intento millorar les coses i no he vist res, absolutament res que vagi en aquesta direcció a banda d’algunes declaracions d’alguns que tenen molt poca influència sobre la universitat.
  Vaig més enllà que és el que motivava el meu comentari: privatitzar i liberalitzar són dues coses ben diferents. Privatitzar és transferir, ni tan sols cedir la gestió. Una empresa estatl es ven (o regala) és provatitzar. Un servei públic es deixa en mans dels sector privat però controlat, no és privatitzar. La universitat privada segueix prestant un servei públic. Està admés des del dia que es va aprovar la constitució.
  Quedi clar que no defenso això, estic totalment en contra que la universitat pública deixi d’existir, però em sembla una imvbecil·litat per part de la COPE dir que s’està privatitzant.
  Disculpa si d’alguna manera t’ofèn el que he escrit, però el diccionari diu molt clar el que és provatitzar.
  I moltes gràcie spel teu comentari perquè és des de la confrontació de les idees que les coses milloren i la gent intel·ligent arriba a posar-se d’acord. I també pels ànims.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació