Enric I. Canela

Avui al diari El País Susana Pérez de Pablos publica un reportatge: Pacte contra la crisi al campus. Diu que el govern espanyol cerca un acord amb les comunitats autònomes per endegar o, millor, continuar l’aplicació del Pla de Bolonya i que el govern preveu finançament extra per a les universitats més eficaces.

Diu que els tancaments d’estudiants a les facultats, les crítiques (fins i tot dels rectors) a la manca de finançament per a la reforma, els temors per l’incert futur de la universitat pública i la manca de lideratge del Ministeri de Ciència i Innovació per afrontar tan complexa situació són els quatre factors que han induït el Govern a adoptar mesures de xoc. Alguns dels punts que apunta el reportatge són:

  • El govern espanyol promourà més diàleg amb els diferents col·lectius universitaris
  • Màrius Rubiralta ha dit, segons diu el reportatge, que en quatre anys s’assolirà el nivell mitjà de la Unió Europea, que era d’un 0,25% del PIB al 2006 mentre que a l’Estat espanyol era del 0,08% del PIB.
  • Res de mercantilització, ho diu el govern, però era una queixa absurda perquè no existeix cap risc de mercantilització de les Humanitats com temen alguns estudiants.
  • Menys burocràcia, en referència al procés de verificació que desenvolupa l’ANECA.
  • Uns altres punts són l’aprovació de la carrera professional del PDI funcionari i la creació de l’Estatut de l’estudiant.

Són aspectes importants, tots ells, especialment el diàleg i les beques.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació