Enric I. Canela

Ja era hora: Els rectors volen canviar el calendari universitari per un curs de dos semestres ben diferenciats (2 i 3). La idea és tenir un curs en dos semestres separats per les vacances de Nadal. Diuen que això no suprimeix setembre. Malament. La racionalitat exigeix i¡una única convocatòria de PAU i eliminar setembre.

La reforma, el nombre de setmanes lectives necessàries obliga.

6 respostes a “Canvi del calendari acadèmic universitari”

 1. a 15 gen. 2009 a les 3:30 alumne

  Personalment, i amb tots els meus respectes envers l’avaluació continuada, sempre he valorat molt tenir el privilegi de poder disposar de les vacances de Nadal per acabar de preparar les assignatures del quatrimestre de tardor. Per molt que durant els períodes lectius de la carrera les intentés dur el més al dia que pogués, en aquells dies de poder estudiar completament en pau, sense haver d’anar a classe, amb temps de llegir més enllà de la bibliografia estàndard, m’ho vaig passar com mai. I el mateix puc dir del parell d’estius i corresponents setembres per als que em vaig deixar algunes assignatures.

  Cada cop volem marcar més els ritmes de tothom, però la manca de la sedimentació, la reflexió, i la maduresa que permetien les antigues assignatures anuals, no crec que afavoreixin el veritable aprenentatge.

  De qualsevol de les maneres, no acabo de veure com separar el curs en dues meitats similars pel Nadal. Abans hi ha, amb molta sort, 16 setmanes (donades les condicions climàtiques d’Espanya, no te sentit començar abans del setembre) sovint plens de festes i ponts. Del gener al 20 de Juny, treient una setmana per setmana santa, n’hi ha unes 22 llargues.

 2. a 15 gen. 2009 a les 8:01 enriccanela

  Alumne,
  La idea amb la que es teballa, em penso, és fer 16 setmanes de classe. Crec que hi ha temps.
  De totes formes el temps d’estudi entre que s’acaben les clases i els exàmens és una cosa bastant moderna.

 3. a 15 gen. 2009 a les 12:17 Anna

  A la Pompeu anàvem per trimestres, i la veritat anava olt bé: quan arribava el Nadal, ja ens ho havíem tret de sobre!

 4. a 15 gen. 2009 a les 1:09 enriccanela

  Anireu igual, el que passa que de dos en dos. De fet el punt clau és adaptar les PAU.

 5. a 15 gen. 2009 a les 2:52 Ramon

  Un aclariment: les 16 setmanes són de classe, classe (magistrals, de pràctiques) o inclouen elements com reading weeks, tutories. Jo penso que la major part de les universitats britàniques es mouen entre 11-12 setmanes de classe per semestre, o sigui que 16 és una quantitat massa gran.

 6. a 15 gen. 2009 a les 5:44 enriccanela

  Jo crec que les 16 inclouran les tutories però no avaluacions. Tal com ho veig encaixa bastant bé.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació