Enric I. Canela

Tinc una proposta molt seriosa pel bé dels catalans i evitar l’escalfament global. Podem enviar a uns polítics que conec a Austràlia com a comissionats del Govern contra el canvi climàtic. Com es ben sabut un dels gasos més contaminants i que amenacen a mig termini la qualitat de la nostra atmosfera és el metà, probablement més que el diòxid de carboni. Ja coneixeu que la flora bacteriana del complex estómac dels animals que remuguen produeix gran quantitat de metà. Els remugants són els bovins, els ovins, els caprins i els giràfids. També remuguen els camèlids. Girafes, camells i llames en tenim pocs, però vaques, cabres i ovelles ja és una altra cosa.

Clar, una solució per reduir les emissions és no menjar carn ni beure llet d’aquests animals. Això ens crearia inconvenients. Podíem encarregar a aquest polítics que resolguessin aquest problema.

La cosa sembla senzilla. Els australians han creat una herba que evita que les vaques eructin. De fet penso, no ho sé, que es podria adaptar a cabres i ovelles. Podria fer un curset i una mica de recerca allà i després amb l’autobús de l’Estatut promoure l’ús d’aquesta herba entre els ramaders d’aquí i fins i tot obrir delegacions a altres llocs.

La cosa és ecològica i innovadora, coses que fan que lligui amb el perfil, no? Mentre igual Montilla aprofita per posar uns altres al seu lloc i podem tornar a circular a velocitats normals. Pérez Moya es podria fer càrrec de gestionar el pas de les vaques pel túnel de Vielha un parell de cops a l’any i ajustar la seva velocitat de circulació, amb radar i tot. La resta de l’any que descansi.

14 respostes a “A 40 km/h i els rots de les vaques”

 1. a 16 gen. 2009 a les 9:42 Anna

  detecto un cert to irònic en el post d’avui 😀

 2. a 16 gen. 2009 a les 10:33 enriccanela

  Anna,
  Irònic? ÉS que estan fent un gra massa. Quin país. Tot ho puc entendre, més o menys, però els fanatismes absurds…

 3. a 16 gen. 2009 a les 10:58 David

  Doncs que no t’escoltin massa. Força anys enrere corria un catedràtic de “sistemes econòmics” anomenat Martínez Alier que, agafant-se a les lleis de la termodinàmica, proclamava que la ramaderia, i en especial la porcina, era antieconòmica pel malbaratament d’energia que generava. La cosa ja ve de lluny…

  Aquest bon home, probablement el millor exponent de les teories del “decreixement econòmic” d’aquest país, és l’intel·lectual de capçalera dels moviments verds i també de bona part de la parròquia d’Iniciativa.

  En fi, no parlem massa no vagi a ser que ens prohibeixin menjar porc, vedella i aviram divers. Això sí, després ens ho presentaran com un gran benefici en termes de la nostra salut, apel·lant a una reducció de les malalties coronàries, tal i com van fer a Cuba després del “periodo especial”.

 4. a 16 gen. 2009 a les 11:56 Manuel Solano

  Benvolgut Enric, crec que s’han avançat aqui a Madrid, las vaques ja estan pasturant.
  http://www.ideal.es/almeria/20090116/sociedad/parade-madrid-200901160238.html
  fins i tot! Un apartat de la cronica.
  -Los rumiantes de esta muestra han desembarcado en la capital española
  – Existe, además, una ternura especial en la vaca que produce un sentimiento de afinidad respecto de aquellos que las observan”,
  -‘La vaca y el madroño’
  Uno de los ejemplares que más impactará a los ciudadanos será ‘La vaca y el madroño’, que durante unas semanas emulará al castizo oso madrileño que habita en la Puerta del Sol, desde la Plaza de Colón. Pero no será la única. Vacas llamativas, alegóricas, vacas deportistas y vacas holgazanas, animales exhuberantes y rumiantes pintorescos reflejan la variedad de obras artísticas que no dejarán indiferente al ciudadano que las contemple.
  Es de considerar que las vaques son molt estimadas, sera dificil perdre la contaminacio.

 5. a 16 gen. 2009 a les 11:56 enriccanela

  David,
  És cert que el metà és un gas altament perillós per a l’escalfament. L’arròs també el poden suprimir, en conrear-lo s’emet molt. No conec al Martínez Alier però em fixaré a veure que hi diu.
  També els podem buscar altra feina. Alguna cosa que no molesti als ciutadans i ells se sentin feliços.

 6. a 16 gen. 2009 a les 12:04 enriccanela

  Manuel,
  Molt bona aquesta notícia. Si ho veu la Imma mallol l’any vinent tenim vaques amb els avets metàl·lics. Una idea sria que aquests polítics nostrtes els enviessin a Madrid a promoure aquests temes tan interessants.

 7. a 16 gen. 2009 a les 12:34 Manuel Solano

  millor no donnar ideas. No sigui cas que ho considerin teme d’interes autonomic i pel be public. Comme d’habitude.
  Soc de Madrid, casat amb catalana, pero veig las coses y escolt’ho tantas estupidesas. La pregunta es fin quant estara reflexada l’obra dels artistes….sense anim de lucre com a las asociacions? Massas piratas per la bossa del ciutadans. Disculpa el meu catala, estic apranen.

 8. a 16 gen. 2009 a les 12:47 enriccanela

  Manuel,
  Per estar aprenent… Molts el voldrien. Aquestate la dic perquè massa catalans no ho diuen bé. És reflectir no reflexar. Reflex – reflexos. Jo vaig aprendre de grandet. No s’ensenyava i a casa no eren d’aquí.
  Si, aleshores un avet metàl·lic per comunitat, les vaques repartides. Com en aquells primers estaturs de fa ja molts anys, que una comunitat que no esmento, sense cota, volia les competències de costes perquè les tenia Catalunya.
  Records

 9. a 16 gen. 2009 a les 1:08 Manuel Solano

  Disculpa la meva esposa pregunta si aquet nom te alguna relacio amb tu FERDINAND DE LESSEPS ( ÉCOLES FRANÇAISES) BARCELONA

 10. a 16 gen. 2009 a les 1:43 enriccanela

  El nom de Lesseps? No. No entenc bé la pregunta.

 11. a 16 gen. 2009 a les 1:53 Manel des de l'exili

  I ningú parla dels pets?

 12. a 16 gen. 2009 a les 4:12 enriccanela

  Manel,
  Ets de por.

 13. a 17 gen. 2009 a les 9:48 Elies

  Boníssim!!!! ja ja ja

  boníssim!!!

 14. a 17 gen. 2009 a les 10:44 enriccanela

  Elies,
  Recordes a Gabi, Fofo i Miliki? Ells no manaven.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació