Enric I. Canela

L’altre dia, a rel de la presentació d’una moció al senat i una proposició no de llei al Congrés emanant els exàmens per interns i residents als hospitals vaig escriure CDC i ERC volem els exàmens MIR (i altres) en català.

Avui Meius, a Llengües a debat, a partir d’aquest tema escriu Els estudiants universitaris, en defensa del català. Meius parla dels estudiants que, sense fer el soroll dels anti-bolonya, treballen dia a dia en defensa de la nostra llengua. Bons estudiants, ens cal la seva dedicació i la seva estima al país. I bon article. Oer cert, l’autora té un bon currículum en defensa del català.

6 respostes a “Estudiants que defensen la nostra llengua”

 1. a 15 gen. 2009 a les 12:08 Roger

  Moltes gràcies també a tu Enric per fer-te ressò de la inicitiva de la PUC!
  A veure que surt al final!

 2. a 15 gen. 2009 a les 1:08 enriccanela

  Roger,
  Faig d’afeccionat a periodista. Vosaltres feu una molt bona feina i quan puc col·laboro a què es presentin les mocions. Per ja dic, sense les vostres iniciatives res de res.

 3. a 15 gen. 2009 a les 6:01 Meius

  Enric,
  Moltes gràcies per les teves paraules. De debò. Estem aprofitant la xarxa entre tots per fer-nos ressò d’iniciatives interessants.

  Una altra cosa: Et convido a la presentació del llibre Amb llengua o sense? de Toni Soler, que farem el dijous dia 22 a la Facultat de Dret de la UdG a les 7 de la tarda.Seria molt interessant que participessis en la fila 0, ell té ganes de debatre sobre la qüestió lingüística. Parlarà en Pep Nadal, el nostre exrector. I és l’única presentació que es fa del llibre. És aquell que la caverna mediàtica ha defensat, i que els catalans s’han carregat, perquè parla de conflicte lingüístic.

 4. a 15 gen. 2009 a les 8:03 enriccanela

  Meius,
  Ja m’agradaria anar-hi, però el 22 tinc un dia molt complicat. Tinc el matí amb coses, a l’endemà un patronat i la tarda del djpus no puc deixar de ser al departament.
  I ànim que feu feina.

 5. a 15 gen. 2009 a les 5:40 Tonet

  Bon any!
  Jo no em carregaré una persona a qui tant respecto, en Toni Soler, però deixeu-me precisar perquè l’espifià en referir-se a la “discriminació” del castellà:
  Com diu l’Estatut de la Moncloa (EAC 2006) i ja deia l’estatut de Sau (EAC 1979), el català és la llengua pròpia de Catalunya. Coexisteix amb el castellà, oficial a tot l’estat espanyol, en règim de cooficialitat. Però no: el castellà no es troba ni marginat, ni discriminat, ni menystingut al Principat de Catalunya transfranquistojoancarlista. El català, per raó de la seva condició plusquamoficial i a l’encalç d’un rescabalament legítim (moltes formes i noms per retre-la una llengua rica i plena de nou), és l’única que es troba discriminada; discriminada positivament, en tot cas i pel que fa a l’ús preferent que en fan les administracions públiques, perquè hi tenen tot el dret. I discriminada negativament, de facto i de jure, però només cal fer una ullada a certs discurs amb molt de bíceps o algunes pràctiques MOLT institucionalitzades que conculquen els drets dels catalanoparlants a ser regits en llur llengua.
  Salut!

 6. a 15 gen. 2009 a les 5:48 enriccanela

  Tonet,
  Jo tinc molt clar que si alguna llengua està discriminada és el castellà. Ara tenim una prova més amb l’incompliment del govern espanyol a Brussel·les.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació