Enric I. Canela

Jorge Barrero, director del Gabinet de la ministra de Ciència i Innovació, va inaugurar el Màster en Estudis Socials de la Ciència i la Tecnologia a Salamanca. Abans de la inauguració va fer unes declaracions en les que va dir que la nova Llei de la Ciència que prepara el Ministeri incentivarà als científics per tal que traslladin al ciutadà la importància de la seva recerca, alhora que els animarà a innovar i a patentar projectes. Opina que la nova normativa, l’esborrany de la qual serà lliurat les pròximes setmanes, serà el marc regulador de la recerca científica i tecnològica a Espanya i substituirà a la que actualment està en vigor i que data de 1986. Una legislació que, al seu parer, se ha quedat obsoleta degut no només al desenvolupament de l’Estat de les Autonomies, sinó també a la plena integració d’Espanya en la Unió Europea.

Mentre, el Ministeri de Ciència i Innovació deia que Espanya treballa en el disseny del nou model d’organització de la recerca a Europa – conegut com la “governança” de l’Espai Europeu d’Investigació (EEI) -, que es preveu aprovar coincidint amb la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, durant el primer semestre de 2010, després dels acords assolits en la presidència francesa al voltant dels objectius generals – coneguts com la “visió” – de l’EEI. Amb l’objecte de presentar una proposta el més sòlida i ambiciosa possible, el Ministeri de Ciència i Innovació va reunir dimecres per primera vegada, a la seva seu, un destacat grup internacional de personalitats de la ciència, la innovació, l’empresa i la política. La Ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, va dir que el futur paper de la Unió en el món exigeix que Europa sigui capdavantera en ciència i innovació, i aquest lideratge passa per avançar en la construcció d’un espai únic europeu de recerca.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació