Enric I. Canela

Blanca Palmada, comissionada per a Universitats i Recerca, ha anunciat que el Govern català finançarà el Consorci Agroalimentari de Lleida, que es construirà al campus d’Agrònoms. Aquest projecte de la UdL comptarà amb una partida de 7 milions d’euros, la meitat dels quals sortirà dels Fons Feder de la Unió Europea i la resta, d’un crèdit que pagarà la mateixa Generalitat. El nou consorci disposarà d’uns equipaments punta a nivell espanyol per reforçar la recerca tant en l’àmbit agroalimentari com en el forestal. Aquest centre de recerca, que disposarà de 2.400 m2, comptarà amb el suport de les conselleries d’Innovació, Universitats i Empresa i d’Agricultura. La UdL també treballa per implicar el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), amb el suport de la Generalitat. En aquest sentit, Palmada ha insistit que el Govern manté una aposta molt decidida perquè Lleida sigui el centre de tota la docència i la recerca agroalimentària. Per atreure investigadors necessitem espais adequats, estudis capdavanters i recursos.

No veig clar que tota la recerca i docència en aquest àmbit es concentri allà, simplement perquè n’hi ha molta i potent en altres llocs. De totes formes, la UdL ha de ser forta en aquest camp per poder arribar a ser una universitat reconeguda.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació