Enric I. Canela

Avui la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha pronunciat un discurs i ha debatut sobre Innovació i empresa: reptes en un escenari de crisi (discurs) en els esmorzars d’Europa Press.

La ministra ha presentat les actuacions del fons extraordinari de 490 milions d’euros per a R+D+i, que forma part del Pla (Pla Espanyol de Estímul de l’Economia i l’Ocupació), que segons ella, han de redundar en benefici de les empreses.

El ministeri calcula que almenys 132 milions d’euros del fons arribaran a les empreses a través de noves iniciatives, destacant els 106 milions d’euros que s’injecta en programes de suport a projectes empresarials d’R+D gestionats pel CDTI. En aquest capítol, ha anunciat que 50 milions d’euros es destinaran a una convocatòria extraordinària del programa CENIT així com el llançament d’un nou programa, denominat “Interempreses”, dotat amb 46,5 milions d’euros i orientat a afavorir la cooperació entre empreses, en especial les Pimes. També ha recordat que es potenciarà Neotec.

Juntament amb això, Garmendia ha recordat que existeixen altres actuacions del fons que, sent liderades per la Universitat i per centres de recerca, tindran un important efecte dinamitzador de l’economia, com són les inversions en grans instal·lacions científiques i en infraestructures universitàries.

Bona notícia la recuperació del programa CENIT. En tot cas una vegada més la ministra ha estat contundent en la necessitat d’impulsar l’R+D+i per redreçar l’economia espanyola. Destaco l’excel·lent anàlisi de la situació espanyola al començament del seu discurs. Deia que Espanya és la vuitena economia mundial i està en el lloc 27è de competitivitat. Només això hauria de fer reflexionar a molts sobre la greu situació a mig termini i la gran dificultat per sortir de la crisi.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació