Mentida o ignorància?


Enric I. Canela

Seguim amb el genial raonament sobre la privatització de la universitat. Diu Kaosenlared:

La Universitat actual no és totalment pública, si no semi-privada. Actualment es subcontracta, per exemple, a empreses privades per a serveis públics (copisteria, neteja, seguretat …). D’altra banda, existeixen convenis de col·laboració amb les empreses (càtedres – empresa) i a més el nombre d’universitats privades en l’Estat espanyol és cada vegada més gran.

Per tant, el Pla Bolonya el que farà és augmentar i accelerar encara més el procés de privatització d’universitat, sent un pas més cap al desmantellament progressiu de l’educació superior pública.

Un raonament que ens diu que els hospitals públics, les escoles públiques, la Generalitat, els Ajuntament són semi-privats perquè la neteja està en concessió o la seguretat o els bars. On anirem a parar. I la cosa bé de lluny, quan jo estudiava ja ho feien. S’avien avançat a Bolonya. Potser que les universitats tinguem en plantilla els serveis de neteja. Una forma molt eficient de fomentar la universitat pública i la seva qualitat.

La ignorància o la mala fe dels que escriuen és patent quan diuen:

A la pàgina web de l’ANECA (Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació, creada per la LOU i les successives declaracions del procés de Bolonya) podem llegir que el seu Consell Assessor està format per 18 personalitats nacionals i estrangeres de reconegut prestigi del àmbit acadèmic, professional i empresarial “. Aquesta agència, en la qual com podem llegir estan representats també els empresaris, serà l’encarregada de realitzar un “informe, de caràcter preceptiu”, sense l’aprovació dels plans d’estudi dels nous Graus i Postgraus elaborats per les diferents universitats no podran sortir endavant. En resum, la qualitat dels nostres futurs plans d’estudi serà mesura amb criteris empresarials.

Quan un mira la composició del consell assessor no troba cap empresari, ho podeu veure. Per altra banda, el consell assessor no fa cap informe sobre els plans d’estudi dels nous Graus. Els graus els avalua una comissió que no té res a veure amb el consell assessor. En la mateixa pàgina es pot veure el que fa el consell assessor. I en aquest document, públic, es pot veure la composició de cada comissió. No costa gaire veure els noms i buscar a la xarxa el currículum de cadascú. Ja es veu que la màfia empresarial està infiltrada. A més, l’estudiant que hi ha a cada comissió està a sou de la patronal.

Calen més comentaris?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació