Enric I. Canela

Ahir la Comissió Europea va publicar l’informe European Innovation Scoreboard 2008 – Comparative Analysis of Innovation Performance.

Segons destacava El País l’Estat espanyol perd terreny en innovació respecte a la mitjana europea. D’acord amb aquesta valoració d’analistes independents que mesura els esforços de cada país en recursos humans, accés a la banda ampla, disponibilitat de capital risc i suport del Govern, entre altres indicadors, Espanya ocupa el lloc 16 de la UE. En el cas de la innovació, el marcador indica que Espanya es troba per sota de la mitjana europea, i que el seu ritme de millora és també menor que el de la Unió. En la classificació, Espanya pertany al tercer grup de països, denominat innovadors moderats, on figuren Xipre, Estònia, Eslovènia, Txèquia, Espanya, Portugal, Grècia i Itàlia. Per aquest ordre. Un desastre.

L’informe no és gaire llarg i li podeu donar una ullada.

2 respostes a “En innovació, una mica pitjor”

  1. a 25 gen. 2009 a les 2:29 Moisès Mir

    Enric, no m’extranya, tenim un problema de fons molt greu en aquest pais,´segueixo amb el meu postulat, no hi ha cultura de la innovació, no s’hi creu, no s’hi ineverteix prou ni bé, els que hi creiem estem per sota dels que no hi creuen i així no es pot innovar, es deslocalitza massa, etc…si ja al 1934 en Shumpeter deia que el desenvolupament econòmic estava impulsat per la innovació, i tants altes gurús fins al dia d’avui ho diuen, i ho han demostrat empíricament, que la innovació és la clau per la competivitat i el progrés econòmic, com és que no s’en donen compte els que haurien d’adonar-se’n?

  2. a 25 gen. 2009 a les 2:43 enriccanela

    Moisès,
    És el país de la còpia, de la por al fracàs, que facin la feina uns altres i a viure.
    No veig una solució fàcil.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació