Enric I. Canela

Una entrevista amb el secretari d’Estat de Recerca, Carlos Martínez Alonso. Agafo una pregunta que em sembla significativa.

Què fa falta per situar Espanya entre els 10 països més avançats del món en educació universitària, ciència, tecnologia i innovació?
Hi ha quatre pilars fonamentals per aconseguir-ho. El primer són els recursos humans, atès que el coneixement el generen les persones i han de ser correctament instruïdes i educades en noves tecnologies de futur. El segon són les activitats de recerca, que han d’estar orientades cap a l’excel·lència. El tercer, les infraestructures, perquè els grans reptes de la ciència actual, tant del sector públic com del privat, requereixen d’estructures cada cop més competitives que no sempre estan a l’abast de tots els investigadors. El quart, es basa en crear un ambient que faci la recerca atractiva i, si ho aconseguim, tindrà dues conseqüències positives: retindran als nostres millors investigadors i atrauran els millors allà on estiguin.

Molt bé, diagnòstic ben fet. Ens hi posem? Què falla? No veig que amb els recursos actuals aquests dos anys puguin millorar gaire coses.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació