Enric I. Canela

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va anunciar que introduirà algun canvi en el procés universitari de Bolonya i, en concret, que augmentarà el nombre de beques per a que els estudiants cursin el títol de grau i el màster.

Va puntualitzar que s’incrementarà el nombre de beques per curses el títol de grau i el màster perquè, encara que va defensar que el seu Govern ha augmentat un 48% per cent la despesa en beques universitàries, de manera que avui hi ha un milió i mig d’estudiants becats, això no és suficient per garantir la igualtat d’oportunitats.

Aquí l’home es va fer un embolic o va barrejar dades interessadament. No va dir des de quin any s’ha augmentat un 48% la despesa en beques. Si comptem des del seu primer pressupost de beques, curs 2004-2005 al curs 2008-2009, els diners destinats a beques han crescut un 25,77% (496,133 milions d’euros i 624,024 milions d’euros, respectivament). Però si parlem d’estudiants universitaris becats la cosa és més bèstia perquè el curs 2008-2009 hi ha 210.397 estudiants que reben algun tipus d’ajut, comptant els que únicament tenen la matrícula gratuïta. Cal dir que comptant universitats públiques i privades aquest any a les universitats espanyoles s’han matriculat 1.3676.542 estudiants comptant primer i segon cicle.

Responent a una pregunta va dir que ell mai no es va oposar a Bolonya, sinó a la Llei d’Ordenació Universitària (LOU) del Govern del PP i va defensar una vegada més el pla de Bolonya perquè permetrà homologar els estudis amb Europa i, per tant, més mobilitat dels estudiants. Això no obstant, va afegir que ha reflexionat sobre algunes crítiques al procés i que el seu govern farà algun canvi i reconsiderarà algunes coses en allò que afecta als estudis d’Humanitats.

2 respostes a “Rodríguez Zapatero s’embolica amb les beques”

 1. a 28 gen. 2009 a les 10:47 Juli

  Hola Enric!

  ens podries facilitar, sisplau la font d’on treus tota aquesta informació sobre beques? és per poder investigar un xic més.

  Gràcies!

 2. a 28 gen. 2009 a les 12:58 enriccanela

  Juli,
  I tant. Només cal que vagis al meu document:
  http://www.enriccanela.cat/index.php/2009/01/08/dades-i-xifres-del-sistema-universitari-espanyol/
  Allà està la referència.
  A disposar.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació