Enric I. Canela

En una declaració conjunta, el consell de direcció de l’AQU, els rectors i presidents del Consell Social de les universitats públiques catalanes, van reclamar que, tal com va aprovar el passat mes de novembre el Ministeri de Ciència i Innovació, es facin efectius els drets de l’agència de verificar graus i màsters, i l’AQU pugui assumir les funcions d’avaluació ‘ex ante’, abans que aquests ensenyaments entrin en funcionament a 2010-2011.

Diu el manifest que després de dos mesos, malgrat les reiterades reclamacions del Comissionat d’Universitats i Recerca al ministeri per l’incompliment d’aquests acords, la signatura dels convenis no s’ha realitzat i es desconeixen les causes.

L’AQU és agència més antiga de l’Estat. El president de la AQU, Joaquim Prats, diu que existeix un conflicte positiu de competències sobre el decret que “no acaba de solucionar-se. Sempre hi ha excuses, ho van posposant, i l’acord polític ja està pres, però és un problema de callar, perquè les burocràcies del ministeri si volen, poden fer molt lent el procés.

El manifest atorga tot el suport a la Generalitat per reclamar amb urgència la solució del conflicte.

Les raons són que fer un decret i encara no l’han fet.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació