Enric I. Canela

Manuel Castellet, catedràtic de la UAB, ha publicat al diari AVUI l’article De Bolonya a Franco. Reprodueixo el final, unes preguntes:

Per què hem acceptat a Catalunya -amb passivitat- la singularitat espanyola de graus de 4 anys, quan els rectors de les nostres universitats i membres del govern havien opinat clarament en favor d’un grau de 3 anys? Per què no disposem d’un sistema de beques propi i ben dotat i d’uns règims de permanència que esperonin els estudiants a treballar de valent, però que també els exigeixin? Per què no prioritzem la transmissió de coneixement de qualitat enfront d’altres conceptes de dubtosa eficàcia? Per què aprovem titulacions de grau excessivament especialitzades, quan el món és canviant i el que necessitem són joves formats amb una capacitat d’adaptar-se a les diferents realitats? D’això n’han de respondre les nostres autoritats, sense recórrer al terror de la dictadura.

Jo també m’ho pregunto, per què ni universitats ni Govern Bolonya crec que les coses serien ben diferents. Vaig ser testimoni de la concessió feta per tots plegats. Algunes veus ens vàrem quedar soles.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació