Enric I. Canela

Podeu llegir que el govern espanyol aposta per l’enfortiment de les humanitats i les ciències socials (2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, i 11).

El consell de ministres d’ahir va aprovar les actuacions incloses en el Pla d’Acció 2009 destinades a l’enfortiment de les ensenyances i projectes de recerca en l’àmbit de les humanitats i les ciències socials. Entre les accions previstes en aquest àmbit, destaca una actuació pionera, dotada amb cinc milions d’euros, que permetrà projectar internacionalment la recerca en ciències socials i humanes que es publica en espanyol. A més, es preveu la creació d’un grup d’alt nivell format per experts de diverses disciplines humanístiques, que abordarà específicament als reptes de les ciències humanes i socials, i posarà de rellevància el seu paper essencial en la nostra societat.

Calia fer-ho però la llàstima és que no s’hagi previst també alguna cosa per a tot allò que es publica en català. Caldrà demanar-ho urgentment. No pot ser que hi hagi discriminació de les llengües oficials. Ja ja ho acabo de fer a “El Consejo de Ministros aprueba el Plan de Acción 2009 para el apoyo y la modernización de la universidad española en el marco de la Estrategia Universidad 2015”.

4 respostes a “Suport a les humanitats i les ciències socials”

 1. a 31 gen. 2009 a les 6:35 aleatorio

  Imagino, por tanto, que usted estará en contra de las ayudas concedidas por la Generalidad destinadas, únicamente, a tesis escritas en catalán (TDCAT-DGR 2009). ¿Me equivoco?

 2. a 31 gen. 2009 a les 10:19 enriccanela

  Aleatòrio,
  Naturalment que no. La Generalitat té l’obligació de promoure el català a les tesis doctorals, xifra molt inferior a les esscrites en català. Raons, els tribunals, el fet que vingui molta gent de països llatinoamericans, etc.

 3. a 02 febr. 2009 a les 9:34 aleatorio

  ¿De dónde sale esa obligación de la Generalidad de defender el catalán? Yo pensaba que la obligación de la Generalidad era con los catalanes, no con el idioma.

  Si usted acepta que la Generalidad promocione una de las lenguas cooficiales por encima de la otra, ¿cómo puede mantener el argumento de su último parrafo?

 4. a 02 febr. 2009 a les 11:23 enriccanela

  Hola,
  Molt senzill, per la mateixa raó que a totes les lleis es poden ara normes de discriminació positiva. Per exeemple d’igualtat de gènre.
  El risc del català és una mica superior al de l’espanyol, no?

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació