La resposta de l’ANECA


Enric I. Canela

S’ha acusat a l’ANECA de burocràcia. Gemma Rauret, la seva directora, respon amb un article al diari El País.

Gemma Rauret té raó en el que diu. Tanmateix jo crec que si que hi ha massa coses, massa paper, que viscut des de dins d’una universitat es veu inútil.

El problema ve d’un decret del govern espanyol que obliga a una verificació ex-ante que no té cap sentit. Jo crec que els plans d’estudi, ja n’he fet uns quants a la meva vida, els hem fet més o menys com sempre però amb més paper. Comprovar si les coses estan bé s’ha de fer en un altre moment.

Algú ha vist una verificació ex-ante en una universitat britànica de prestigi? No s’avaluen ex-post? És la gran confusió espanyola, tot es mira abans però després tot es fa malament.

No ens carreguem l’ANECA, és matar al missatger. L’autèntica reforma vindrà quan ens deixem de mirar les coses trenta vegades abans i cap després. Què passaria si a una universitat se li tragués la capacitat de donar una titulació per fer-ho malament? Si de debò algú cregués en això no caldria fer res abans.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació