S’han penjat!


Enric I. Canela

Ben d’hora uns estudiants s’encadenaven i enfilaven a la façana del departament d’Innovació, Universitats i Empresa per protestar pels expedients de la UAB, però es veu que eren només sis, això si dotats d’un bon sentit de l’equilibri i sense vertigen. Una mica després el Mossos d’esquadra els han fet baixar d’on estaven penjats. Si la cosa de la universitat no va bé sempre poden anar al Cirque du Soleil.

Especial Bolonya ens ho explica amb detalls: Encadenaments a la seu del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa a Barcelona.

4 respostes a “S’han penjat!”

 1. a 06 febr. 2009 a les 2:59 juli

  Hola Enric,

  fa ja un temps que segueixo el teu blog i esta clar que no tens una visio crítica del tema dels exepedients/imputacions/expulsions, opinió que no comparteixo.

  Et faig extensible un enllaç amb amplis reculls d’informació sobre el tema per que dona la sensacio que molts dels comentaris que fas es basen en una manca d’informació, aixi doncs que per informar-se no quedi.

  http://repressiouab.wordpress.com

 2. a 06 febr. 2009 a les 7:38 enriccanela

  Juli
  Estic absolutament en contra del desordre públic.
  Hi ha una sèrie de coses que no són certes. Aquest és un problema entre la UAB i els expedientats i amb la llei a la mà el Govern de la GC no pòt fer ni ha de fer res. ÉS més criticaria amb ganes que intervingués. Seria una atemptat a la autonomia universitària.
  Si tinc informació sobre els fets que van ocasionar els expedients. Evidentment no sé si els que van fer el que va motivar l’expedient són els expedientats. Això no ho puc saber, però si que van passar coses inadmissibles.
  ES pot estar a favor o en contra de Bolonya però el que no es pot admetre de cap manera és la violació de les llibertats de les persones i molt menys l’agressió.
  No t’enganyaré si et dic que lamento molt que algú pugui ser sancionat, però això s’ha de resoldre al si de la UAB i no en un altre lloc. I, evidentment, als tribunals on tenen dret a anar els sancionats si consideren la sanció injusta.
  Ara mateix vaig a llegir el que em recomanes perquè saps, crec, que procuro recollir tota la informació. Si veig que he dit coses incorrectes em retractaré immediatament.

 3. a 09 febr. 2009 a les 12:27 estudiant

  hola Enric,

  en primer lloc felicitar-te pel teu bloc. Encara que no comparteixo la majoria de les teves opinions valoro molt positivament l’esforç informatiu i les argumentacions que hi exposes.

  De totes maneres, respecte els expedients i les expulsions crec que has entrat en el perillós terreny de les acusacions sense fonament. No perquè les facis tu però si que hi participes indirectament contribuint a criminalitzar a uns joves que simplement han optat per no conformar-se i protestar.

  Simplement considero que no es positu parlar de coses tant greus com les que s’imputen als sis expulsats amb la lleugeresa que es sol fer. Caldrà esperar al final del procés judicial. Però sincerament conec a la majoria dels expedientats i em costa molt de creure les suposades agressions i demés barbaritats.

  Salut!

 4. a 09 febr. 2009 a les 9:49 enriccanela

  Estudiant,
  T’agraeixo tot el que dius. Sincerament.
  Jo en aquest tema, ho he reiterat diferents cops, no puc opinar sobre si van ser ells o uns altres. Seria una temeritat per part meva fer-ho. El que si dic és que el que va passar mereix un càstic que jo no haig de valorar, quant a grau.
  Ningú té dret a defensar les seves opinions per la força. Es pot estar o no a favor de les reformes de Bolonya, però el que no és pot fer és agredir. Jo només he vist imatges per TV, però el que si tinc companys de la UAB que han presenciat les intimidacions.
  Jo he viscut, en eltres moment accions d’aquestes, no de Bolonya, i fa por, literalment por.
  Jo als que s’asseuen pacíficament i llencen consignes els respecto, als que agredeixen no.
  En tot cas els jutges valoraran si ells són culpables o no. El que és indiscutible és que agressions hi van haver.
  Salut

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació