Enric I. Canela

La forma d’alimentar-se s’està modificant. Contínuament apareixen noves informacions, algunes recuperades de la tradició, altres a causa de la innovació i l’experimentació que ens indueixen a modificar els nostres hàbits.

Aquests dies he recollit dues notícies de divulgació.

Una és Elaboren aliments de quinta gama amb característiques nutricionals de gran valor. Dues informacions en una. Els aliments de quita gama i la seva riquesa d’un nou producte ric en vitamina C, antioxidants i baix en greix. Segur que el preu no serà baix, però una nova moda, saludable s’està imposant.

La segona notícia: La dieta mediterrània millora la percepció de las persones sobre la seva salut física i mental, segons un estudi. Els efectes positius no depenen només dels aliments ingerits, sinó també de l’estil de vida associat a la dieta. La primera part de la notícia és ben coneguda, la segona potser sorprèn. De fet la cosa és que tant el que menges com el medi influeixen en el nostre cos i modifiquen, entre altres coses, la nostra química cerebral. Aquests canvis ens fan sentir millor i sentir-se millor ajuda a millorar la resistència del nostre organisme. Bé, són hipòtesis que cal anar confirmant, analitzant les diferents peces, etc. però no costa res aprendre a menjar millor per ser més optimista i viure més bé. Ja sabeu que un bon oli…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació