Enric I. Canela

Algunes notícies i fets d’aquests dies posen de manifest que el Ministeri de Ciència i Innovació segueix reforçant-se dins l’organigrama de govern espanyol.

El Consell de Ministres va autoritzar el passat 30 de gener el traspàs de competències. La custòdia funcional de la Societat Estatal per al Desenvolupament del Disseny i la Innovació (DDI) fins ara estava adscrita al Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, ara passa a la Secretaria General de Política Científica i Tecnològica del Ministeri de Ciència i Innovació.

La Societat Estatal per al DDI és l’entitat que va a definir i aplicar les polítiques d’innovació i de disseny del Ministeri de Ciència i Innovació. Ambdues institucions, societat i ministeri, són considerades pel govern espanyol factors estratègics per a la competitivitat de les empreses espanyoles i per al progrés i benestar social.

Per altra banda Cristina Garmendia va confirmar al seva presència en el proper Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut per presentar als consellers els plans d’R+D de la seva cartera. Serà també al febrer, concretament al llarg de la primera quinzena, un cop llest l’esborrany definitiu de la Llei de Ciència,

També, davant d’alguns rumors relatius a com es gestionarien els fons d’R+D+i destinats a la recerca biomèdica, José Jerónimo Navas, director de l’Institut de Salut Carlos III, va assenyalar que els 180 milions seran gestionats íntegrament pel Ministeri de Ciència i Innovació i no per l’Institut de Salut Carlos III, que només serà responsable de la part que li correspongui, encara per determinar, i la quantia en qualsevol cas decidirà la responsable de Ciència, Cristina Garmendia.

Veurem com evoluciona tot en els propers mesos, però sembla que la voluntat del president espanyol és aconseguir unificar tot el sistema de ciència i tecnologia en una mateixa àrea.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació