Enric I. Canela

Dimarts la ministra Cristina Garmendia va ser al Congrés. Público ens explicava que el PP la va atacar pel tema de Bolonya i va demanar la seva dimissió. Segur que els governs del PSOE ha comès errades, algunes ben grans, però incomparables amb les del PP. La ministra clara i contundent ho va fer palès amb estadístiques i dades:

El ministre d’Educació, Mariano Rajoy, va signar el 1999 el pla Bolonya i després va eludir tots els aspectes delicats. Garmendia va recordar als diputats que els principals decrets que desenvolupen l’adequació de la universitat pública a Europa han estat aprovats a partir de 2004, cinc anys després que el PP signés l’entrada d’Espanya a l’Espai Europeu d’Educació Superior.

Afegeixo que al 2002 s’oblidaven de la convergència europea i que va ser a instàncies de CiU que es va poder afegir al text de la LOU.

El portaveu del PP va acusar el Govern socialista de becar a 7.000 alumnes menys que amb José María Aznar en el poder. Garmendia va dir: El 2003, hi havia 201.318 alumnes amb beques i el 2008 hi ha 210.397. El 2004, amb el PP en el Govern, el pressupost per a beques era de 451 milions d’euros i l’ajuda mitjana arribava als 2.224 euros per alumne becat. Cinc anys després, la partida d’ajuts als alumnes és de 624 milions i la mitjana per alumne ascendeix a 2.906 euros. Això sí, està lluny encara de la mitjana dels països de l’OCDE.

Em pregunto per què abans de dir bajanades, els diputats no es miren les dades.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació