Enric I. Canela

La Universitat de Granada ha publicat un treball: Ranking de 2008 en productividad en investigación de las universidades públicas españolas (Gualberto Buela-Casal, María de la Paz Bermúdez, Juan Carlos Sierra, Raúl Quevedo-Blasco y Ángel Castro; Psicothema 2009. Vol. 21, nº 2, pp. 309-317) on presenta el seu rànquing d’universitats, segons uns indicadors d’elaboració pròpia. El seu rànquing global ordena les 48 universitat i les 10 primeres són, en aquest ordre: Pablo de Olavide, Pompeu Fabra; Autònoma de Barcelona, Autònoma de Madrid, Miguel Hernández, Rovira i Virgili, Barcelona, Politècnica de València, Politècnica de Catalunya, i Carlos III.

Així en una primera lectura no em sembla malament, si bé hauria de pensar sobre la ponderació del diferents elements. També hi ha algunes dades que em sorprenen i no sé són de l’any concret o es mantenen (Dades de la Secretaria General del Consell de Coordinació Universitària del curso 2006/2007).

3 respostes a “El rànquing d’universitats de la Universitat de Granada”

 1. a 15 febr. 2009 a les 11:27 Miquel Duran

  I Girona és al lloc 13, i només està darrera la Rovira i Virgili en universitats “petites/noves”.

  Amb independència dels criteris que s’hagin fet servir, que sempre són discutibles (però aquí cal dir que força menys discutibles), el nivell de la Universitat Catalana està molt clar els llocs 2, 3, 7, 9, 13 i 25, d’un total de 48. Universitats amb molt de nom són més avall.

 2. a 15 febr. 2009 a les 11:52 enriccanela

  Miquel,
  Crec que si, que és bastant millor que altres rànquings. Voldria mirar millor algunes coses, però bé.

 3. a 22 febr. 2009 a les 1:32 Edunomia

  Rànking de recerca de les universitats espanyoles públiques…

  Gràcies a l’Enric Canela vaig conèixer diumenge un nou rànking de recerca de les 48 universitats públiques espanyoles. Dilluns vaig rebre’l també per diferents vies, en particular des dels companys de Psicologia de la UdG, ja que aq…

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació