Enric I. Canela

La taula per a la universitat pública, que s’ha constituït avui, ha tingut el resultat esperat (2 i 3) .

Els representants dels sindicats SEPC i AEP i de les assemblees de facultat s’han negat a participar a la taula. De vint estudiants convocats, s’han presentat disset i dotze han abandonat la reunió després de llegir un manifest.

La raó de l’abandó és senzilla: volen paralitzar el Pla de Bolonya i la taula tracta de com implantar-la.

La comissionada per a Universitats i Recerca vol fer de mediadora per tal que es readmetin els estudiants expulsats de la UAB.

L’acord al que han arribat és reunir-se el 10 de març.

Mentre, el secretari d’Estat d’Universitats del Ministeri de Ciència i Innovació, Màrius Rubiralta, ha demanat aquest dilluns a Tarragona el màxim de diàleg per part de tots els agents visibles del país per superar les actuals diferències entre estudiants i l’administració universitària. Rubiralta ha destacat que s’està treballant amb el nou pla d’estudis per tal d’eliminar les pors que afecten a la comunitat universitària i ha insistit en que tot es pot parlar, però sempre, sota el marc de referència de la democràcia i l’organització que estableixen les administracions.

Jo crec que d’una vegada per totes s’ha d’entendre que no hi ha massa possibilitats d’acords. U grup vol paralitzar el procés de Bolonya i l’altre no. Ja poden dir el que vulguin a les taules de negociació.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació