- Enric I. Canela - http://www.enriccanela.cat -

Protestes contra el Pla de Bolonya: tots perdem!

Enric I. Canela

El tema del Pla de Bolonya a Catalunya és un embolic digne d’un país subdesenvolupat. A banda de l’editorial que he reproduït a Catalunya és deteriora. Sento pena pel meu país [2], La Vanguardia dedica un ampli reportatge de la tancada a la UB [3]. La veritat és que malgrat que els ocupants es comporten amb raonable correcció, les coses estan deteriorant-se, és tracta d’un patrimoni històric i em temo que en part serà difícilment recuperable. La realitat és que malgrat, l’esmentada raonable correcció, el lloc fa fàstic i no acabo d’entendre com algú pot passar-se dies allà.

Peter van der Hijden, responsable del seguiment del procés en la Comissió Europea i Marie-Anne Persoons, coordinadora del secretariat rotatori del procés de Bolonya comenten com va el procés. [4] No estan gens contents de com els governs, especialment l’espanyol han fet les coses. Concretament estan estupefactes.

Per altra banda, la taula per una universitat pública celebrada ahir porta cua. L’Associació de Joves Estudiants de Catalunya (AJEC) [5] ha criticat als estudiants que van abandonar la Mesa Nacional per la Universitat Pública sense escoltar les propostes del Comissionat d’Universitats i Recerca de la Generalitat. L’AJEC si més no demostra més seny.

Per altra banda, sembla que el tema dels expulsats de la UAB està sent mediat per la comissionada Blanca Palmada [6]. Pel que diu la notícia, vol que la UB admeti a quatre dels sis expulsats. Una situació ben rara. Veurem. No sabem que demanen els altres dos. Si amb això s’acaba tot, bé estarà.

Resultat: no cal ser un geni per saber que els plans d’estudi es tiraran endavant i només els estudiants sortiran perjudicats, aquest curs no l’hauran aprofitat prou. Les universitats per la seva banda, hauran de pagar les despeses produïdes per algunes acampades i similars. Qui guanya? Ningú. Tots perdrem. No seria més raonable parlar dels problemes que si tenen solució, que en tenim, i molts.