L’amanida de Bolonya


Enric I. Canela

Especial Bolonya reprodueix: “Moreso i la festa neoliberal” de Daniel Mourenza. L’article que critica al rector de la UPF té a veure amb el desallotjament del campus de Poblenou de la UPF ocupat per uns quants estudiants que protestaven contra la suposada mercantilització de la universitat. Sobre aquest tema ja vaig escriure Això no té res a veure amb el Pla de Bolonya, és pur desordre. Sobre aquest tema, llegeixo un article de Lídia Pelajà, La Universitat del segle XXI, estudiant de la UPF, que diu que no hi era i que no s’hagués tancat, però critica la intervenció dels Mossos d’Esquadra i al rector. Naturalment, la policia no actua sense que el rector li demani.

Per la seva banda el rector Moreso, referint-se a la Taula Nacional per la Universitat Pública, diu que els estudiants contraris a Bolonya no representen la majoria. Sobre aquest tema ja vaig fer una comentari a La taula per a la universitat pública no acaba d’arrencar.

I avui un centenar de estudiants de la UPF demanen la dimissió del rector Moreso amb el lema ‘Pel dret de reunió i expressió. Moreso dimissió’.

I la cosa continua, ara s’embolica el Museu del Prado. En portada La Vanguardia i referint-se a la UB escriu: Alerta del Prado pels quadres prestats a la UB. Dins un reportatge: El Prado tem pels seus quadres. És clar, per molta cura que tinguin els estudiants, tenir quadres de gran valor envoltant una acampada ocupa no és massa adequat. Sobre el tema una opinió: Corresponsabilitat perquè si el Museu no se’ls emporta és perquè no té lloc.

I sobre tot plegat una entrevista amb la comissionada per a Universitats i recerca, Blanca Palmada, que parla sobre la primera reunió de la Taula Nacional per la Universitat Pública. Imagino que optimista de cara a trobar solucions. Tant de bo.

Mentre un centenar d’alumnes de l’Institut Vicens Vives de Girona va intentar ocupar el seu centre educatiu amb la intenció de passar la nit en senyal de “solidaritat” amb les ocupacions a universitats catalanes en contra del procés de Bolonya, però l’equip directiu va frenar les seves intencions.

Trackback URI | Comentaris RSS

Deixi una contestació